Interview Vanoppen: "Met Koster halen we meer dan een trainer"

Vanoppen: "Met Koster halen we meer dan een trainer"
Foto: © SC

Beerschot-voorzitter Patrick Vanoppen presenteerde met veel trots de nieuwe trainer voor volgend seizoen. Een trainer die het volk terug naar het Olympisch Stadion moet lokken. "Dit is een belangrijke stap", aldus Vanoppen.

Johan Walckiers in Antwerpen

De preses van de Antwerpse club hoopt met Koster aan het roer aansluiting te vinden bij de Belgische top. "Met de aanwerving van Adrie Koster hebben we daarvoor een belangrijke stap gezet. We hebben de weg daarvoor de laatste jaren geplaveid door aan de jeugdwerking en het financiële te werken. Nu willen we de club verder uitbouwen. In het ideale beeld is Koster daarbij de juiste keuze."

"Het is een man die durft aan te vallen, iemand met de Nederlandse denkwijze. En dat kan het perfecte huwelijk vormen met onze Antwerpse mentaliteit. De volgende jaren willen we de stap zetten richting play-off I. Het is de bedoeling dat we daarin een vaste klant worden en daarvoor hebben we de geknipte persoon."

Maar Vanoppen wil ook het stadion weer doen vollopen. "Met Koster hebben we meer dan een trainer binnengehaald. Niet dat hij financiële deals moet gaan afsluiten, maar hij kan de beleving terug in de club brengen. Hij heeft een positieve uitstraling en dat kan een impact hebben."

Vanoppen heeft dan ook geen probleem met de reputatie van de Nederlander. "De geschiedenis wordt zwart-wit voorgesteld. Ik ben er van overtuigd dat hij zowel aanvallend als verdedigend kan denken. Om te winnen moet je er echter één meer maken dan de tegenstander, zo simpel is het. Dat is de weg die we ook bij de jeugd zijn ingeslagen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties