Interview Vanoppen: "We betalen nog steeds grof geld"

Vanoppen: "We betalen nog steeds grof geld"
Foto: © SC

Beerschot wil voor volgend seizoen jonge technische Belgen aantrekken. Met Funso Ojo werd daarmee een begin gemaakt, maar dat is nog niet het einde.

Dat Beerschot talenten als Ojo terug naar België kan halen, heeft een makkelijke verklaring volgens Vanoppen. "We betalen nog steeds grof geld voor spelers", aldus de preses.

"Door de financiële fairplay-regel, waarin België koploper is, hebben we nu een voordeel", aldus Vanoppen. "De Premier League heeft ook zware problemen, enkel de eerste zes krijgen geld van buitenlandse mecenassen. In Duitsland gaat slechts 45 procent van het budget naar de lonen en toch zijn Dortmund en Bayern Europese grootmachten. De financiële crisis in Spanje en Griekenland zorgt er voor dat spelers eerder voor stabiliteit dan voor hoge lonen kiezen."

"Wij willen volgend seizoen onze kern van 35 naar 25 spelers terug brengen", vervolgde hij. "We zijn financieel concurrentieel in aanbiedingen naar spelers toe. Er zijn ook heel veel spelers die ons zelf contacteren. We hebben een budget voor volgend seizoen, dus we zullen volgend seizoen geen financiële problemen hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties