Interview Beerschot investeert in de jeugd: "Er zal er minstens één doorbreken"

Beerschot investeert in de jeugd: "Er zal er minstens één doorbreken"
Foto: © SC

Beerschot wil de volgende seizoen putten uit jeugdopleiding. Daarvoor worden momenteel de juiste spelers aangetrokken en de nodige beslissingen genomen om talenten bij de club te houden.

"Wij zoeken naar 'futures'", vertelt sportief directeur Chris Van Puyvelde ons. "Dat zijn jongens die geboren zijn voor juli en die dus een leeftijdscategorie hoger kunnen spelen. Zij werken momenteel al met Jan Van Winckel. Om hen te houden passen we ook hun contracten aan. Zo heeft de zoon van Wamberto voor ons gekozen terwijl ook Lyon achter hem aan zat."

"Dat is waar we moeten in investeren. Vorig seizoenen zagen we nog 50 procent van onze talenten vertrekken. Dit jaar is dat maar 5 procent. Dankzij het werk van Van Winckel, maar ook dankzij de accomodaties die we hen binnenkort kunnen verstrekken. Zo hebben we een drietal grote talenten waarvan ik er van overtuigd ben dat er volgend seizoen één van zal doorbreken."

"Ze worden zelfs begeleid door een psycholoog en krijgen individuele training. De jongeren zien ook dat ze steun krijgen van de club. We hebben er uren en uren ingestoken om met ouders van 12 tot 14-jarigen te praten. Tegen oktober zullen er ook synthetische velden beschikbaar zijn op de Wilrijkse velden. Alles wat nu nog op Het Kiel zit, zal ook naar daar verhuizen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties