Oudenaarde te karig beloond tegen Hoogstraten.

carol Vander Cruyssen
| 8 reacties

In de eindronde voor promotie in 3de klasse, won Oudenaarde deze avond met 2-1 tegen Hoogstraten. De terugmatch in de Kempen van komende zondag, kan dus nog alle kanten uit.

2 doelpunten op 2 minuten

“Laat de zon in je hart”: Willy Sommers zal vrijdagavond tijdens zijn optreden in Oudenaarde ongetwijfeld deze schlager zingen. En ondanks de dreigende onweerswolken scheen de zon voor de thuissupporters, halverwege de eerste helft. Na een lange studieronde met enkele halve kansjes langs beide kanten, scoorde Oudenaarde immers 2 maal op 2 minuten tijd. Ben Ahmed stuurde een gemeten voorzet door het hart van de roodwitte verdediging en Dempsey Vervaeke rondde knap af. Even later lag Ben Ahmed opnieuw aan de basis van een treffer. Hij kopte een voorzet van Martens tegen de lat en de goed gevolgde Schamp bood Van Den Bossche de 2-0 aan. Hoogstraten was even van slag, maar zorgde op het halfuur tweemaal voor dreiging. Doelman Merlier zag er niet goed uit bij een ongevaarlijke voorzet, maar de hierop volgende scrimmage leverde enkel een hoekschop op voor de bezoekers. Even later was het Oudenaardse sluitstuk wel bij de pinken, toen hij Roy Van Der Linden, vrijgespeeld na een mooie combinatie, afblokte. Aan de overkant kwam Vervaecke een teenlengte te kort om een voorzet van Schamp binnen te duwen en zag Jesse Martens zijn prachtige vrije trap uitsterven tegen de kruising.

Cox bezorgt thuisploeg koude douche na de rust

Hoogstraten moest in de tweede helft nu vol aan de bak en het bezorgde de thuisploeg al vroeg een koude douche. Cox kopte al te gemakkelijk en ongedekt een hoekschop binnen en schonk zijn ploeg het zo belangrijke uitdoelpunt. Nadat dezelfde Cox over kopte, trok de thuisploeg op zoek naar een derde doelpunt, maar Van Bael redde schitterend een hard schot van Schamp. Kevin De Broyer zou voor Oudenaarde de antiheld worden. Hij kwam in en was twee keer heel dicht bij een doelpunt. Eerst devieerde hij een knappe assist van Martens naast en na een nieuwe knappe voorzet van de Oudenaardse spelmaker, zag Kevin zijn doelpoging uiterst knap gered worden door Van Bael. Even later maakte de ex Ronse-spits zich breed in een kopduel. Iets te breed, volgens ref Bylois, die prompt rood trok voor De Broyer wegens een elleboogstoot. Oudenaarde leek echter niet van slag en versierde met een mannetje minder nog de beste kansen. Schamp kwam op links schuin alleen voor doel, maar zag zijn schot opnieuw gepakt worden door de heel sterke Van Bael. Even later zagen we een identieke actie maar dan op rechts. Ditmaal was het Ben Ahmed die afdrukte, maar zijn schot stierf uit op de paal. De stand veranderde niet meer en daar mag vooral Hoogstraten tevreden mee zijn. Komende zondag wordt het aan het Seminarie in Hoogstraten ongetwijfeld een open en spannende terugmatch.

Doelpunten:

22’ 1-0 via Vervaeke

24’ 2-0 via Van Den Bossche

53’ 2-1 via Cox

Gele kaarten:Tilburgs, Cox, Van Huffel, Matthysen, Schrauwen (HVV) en de Coker (KSVO)

Rode kaart:De Broyer (KSVO)