Interview Leekens: "Rode Duivels hadden mij niet meer nodig"

Tomas Taecke
| 118 reacties
Leekens: "Rode Duivels hadden mij niet meer nodig"
Foto: © SC

Onder massale belangstelling werd Georges Leekens zondagavond voorgesteld als nieuwe trainer van Club Brugge. De gewezen bondscoach meent dat blauw-zwart bij zijn aanstelling niet onethisch gehandeld heeft en dat zijn werk bij de Rode Duivels af was.

Tomas Taecke in Brugge

Ruim anderhalf uur na de 3-2-zege tegen KV Kortrijk werd Georges Leekens door Club Brugge voorgesteld als nieuwe coach. Geflankeerd door voorzitter Verhaeghe en manager Mannaert legde de ex-bondscoach uit waarom hij de geknipte man is om de taken van Christoph Daum over te nemen.

"Deze beslissing was allesbehalve eenvoudig", opende Georges Leekens de persconferentie. "Na enkele slapeloze nachten heb ik besloten om in dit project te stappen. Ik kom thuis bij de club waar alles voor mij begon. Ik begrijp dat het nieuws een beetje verrassend was voor jullie, maar voor mij was dat ook het geval", aldus de nieuwe coach van blauw-zwart.

Enkele maanden voor aanvang van de WK-kwalificatiecampagne laat Georges Leekens de Rode Duivels en de KBVB achter zich. Bijgevolg is de Belgische voetbalbond niet bepaald opgezet met de handelswijze van blauw-zwart en zijn nieuwe coach.

"Het is maar logisch dat ze niet staan te springen bij mijn vertrek", herhaalde Leekens enkele malen. "Maar ik denk dat mijn werk voor 90 procent voltooid was. De Rode Duivels en België staan opnieuw op de kaart. De spelers worden gerespecteerd, er heerst positivisme bij de sponsors en het publiek. Zij die denken dat ik onethisch gehandeld heb, beseffen niet wat ik verwezenlijkt heb".

"Ik denk dat de spelersgroep klaar is en zonder mij verder kan. Nu zullen zij hun verantwoordelijkheid nemen en dit werk afmaken. Ik geloof erin dat zij, met Kompany als leider, het zullen waarmaken. Vandaag gaat het opnieuw goed met het Belgische voetbal en ik denk dat ik mijn steentje heb bijgedragen".

Georges Leekens zette zijn krabbel onder een driejarige verbintenis met blauw-zwart. Voorzitter Bart Verhaeghe nam op vrijdag voor het eerst contact op met de gewezen bondscoach, die zijn contract bij de KBVB verbreekt.

"Nu ga ik ook bij Club Brugge er vol tegenaan. Het woord schrik ken ik niet, mijn bijnaam is niet voor niets Mac the Knife. Ik stond als speler niet bekend om mijn technische kwaliteiten, maar om mijn doorzettingsvermogen. Op het wervelende van Adrie Koster en de winning spirit die Christoph Daum - die ik overigens enorm moet feliciteren - heeft teruggebracht, zal ik verder bouwen op mijn eigen manier. The sky is the limit, we gaan ervoor!"

"Soms zet ik iets in gang, veel trainers zullen nu opnieuw van positie veranderen. Maar we kijken niet naar een ander, enkel Club Brugge telt op dit moment. Ik kom hier niet uitlopen: samen met de spelers, het publiek en het kader zullen we keihard werken. Ik kan Club helpen en Club heeft mij nodig. Daarom heb ik voor dit project gekozen", aldus een enthousiaste Georges Leekens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties