Ontslag Jacobs: "De rede en niet het hart heeft gesproken"

Ontslag Jacobs: "De rede en niet het hart heeft gesproken"
Foto: © SC

Ariël Jacobs is vanaf 30 juni niet langer trainer van Anderlecht. De coach besliste in onderling overleg om zijn contract niet te verlengen.

Johan Walckiers in Anderlecht

Het was een zeer geëmotioneerde voorzitter Roger Vanden Stock die de aanzet gaf. "Dit is een ommekeer voor de club", aldus de preses. "De gentleman Jacobs heeft beslist voor het goed van de club om niet door te gaan. Hij heeft altijd zijn beslissingen genomen in het belang van de club en dat is een grote kwaliteit. De samenwerking was altijd optimaal en dat is ook de reden waarom hij zo lang gebleven is."

Toch wou Vanden Stock hem graag nog langer houden. "Ik heb altijd gedroomd van een trainer die zijn heel leven bij de club bleef, maar door de druk van buitenaf is dat niet mogelijk. Als er volgend seizoen één tegenslag zou geweest zijn, zou er kritiek gekomen zijn. Onze wegen scheiden vandaag met heel veel pijn."

Jacobs zelf bleef er heel rustig onder, zoals altijd. "Als een trainer geflankeerd door de manager en de voorzitter een mededeling komt doen, is het nooit echt positief nieuws. Vanaf 30 juni stop ik mijn activiteiten als trainer. Aan de basis van de beslissing ligt de rede en niet het hart. Ik kan niet zeggen dat er één element gespeeld heeft, het was een verzameling."

"Het is daarom dat ik zelfs met een titel stop kan zeggen. Mij gaat het altijd eerst om de club, dan om de ploeg en dan pas om de individuen. Het is mijn keuze om te stoppen."

En wat nu, want vandaag zijn er ineens heel wat postjes vrijgekomen. "Niks moet, maar alles mag. Ik ga afwachten. De Bond? Daar heb ik al op geantwoord. (Jacobs zei dat er niks van aan was eerder op de week) Ik sta open voor alles. Nee, een sabbatjaar las ik niet in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties