Slecht nieuws voor Club: reekshoofdstatus plots ver weg

Anthony Van der Planken
| 89 reacties
Slecht nieuws voor Club: reekshoofdstatus plots ver weg
Foto: © SC

Slecht nieuws voor Club Brugge. Door de tegenvallende uitslagen in Denemarken en Griekenland is de kans groot dat blauw-zwart als niet-reekshoofd aan de bak moet in de voorrondes van de Champions League.

Club Brugge moet deze zomer twee voorrondes in het zware niet-kampioenenspoor van de Champions League overleven om zich te plaatsen voor de groepsfase. Dat wordt geen sinecure, want blauw-zwart start wellicht als niet-reekshoofd en kan zo enkel op papier zwaardere tegenstanders loten.

Dat is het gevolg van tegenvallende resultaten in de Griekse en Deense competities. Club moest hopen dat Panathinaikos naast Champions League - voetbal greep, of dat Kopenhagen de Deense titel pakte. Panathinaikos won gisteren echter met 1-0 van AEK Athene en plaatste zich zo voor het kampioenenbal. Kopenhagen verloor dan weer met 1-0 op het veld van Midtylland en moet zo met nog één speeldag te gaan de eerste plaats aan Nordsjaelland halen. Dat heeft nu twee punten voorsprong. 

Club moet nu hopen dat Nordsjaelland de titel op de laatste speeldag, komende woensdag, alsnog uit handen geeft. Daarvoor moet Kopenhagen (thuis tegen nummer 6 Silkeborg) beter doen dan Nordsjaelland (thuis tegen nummer 3 AC Horsens).

Anders wacht Club Brugge in de derde voorronde een zware loting uit het volgende rijtje:

- Dinamo Kiev (Oekraïne)
- Panathinaikos (Griekenland)
- FC Kopenhagen (Denemarken)
- Fenerbahçe (Turkije)

Pakt Kopenhagen toch de titel, dan is Club reekshoofd en komt het uit tegen één van de volgende ploegen:


- FC Vaslui (Roemenië)
- Feyenoord (Nederland)
- Nordsjaelland (Denemarken)
- Motherwell (Schotland)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties