Siem De jong: "Irritant om zo af te vallen"

Tomas Taecke
| 7 reacties
Siem De jong: "Irritant om zo af te vallen"
Foto: © SC

Siem De Jong is één van de vier late afvallers die de definitieve Oranje-selectie niet gehaald hebben. "Vakantie is leuk, maar je gaat toch liever naar een EK", klinkt het bij de Ajacied.

Samen met Maher, Lens en ploegmakker Anita moest Siem De Jong in extremis zijn koffers pakken. Voor hem en de drie anderen was er geen plaats in de 23-koppige selectie van bondscoach Bert Van Marwijk.

"Natuurlijk is het irritant", zei De Jong voor de camera's van NOS. "Als je er zo dicht bij bent, wil je natuurlijk graag mee. Het zat er wel een beetje aan te komen. Je weet dat de concurrentie groot is en uiteindelijk was ik al blij mee te mogen naar Lausanne".

"Je hoopt natuurlijk dat je erbij bent, maar als je dan rond je kijkt moet je realistisch zijn. Net voor het EK afvallen maakt het allemaal wel een beetje zuur. Om de beurt word je bij de bondscoach geroepen, nadien is er nog een lunch en dan kan je naar huis".

"Het is leuk om op vakantie te gaan, maar je gaat toch liever naar een EK in de hoop daar iets moois mee te maken. Ik ben blij dat mijn broer Luuk er bij is, al was het voor hem wel duidelijker dat hij mee zou mogen", aldus Siem De Jong.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties