Blanc trekt lessen uit partij tegen IJsland

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Blanc trekt lessen uit partij tegen IJsland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frans bondscoach Laurent Blanc zegt belangrijke lessen te hebben getrokken uit de oefenpartij tegen IJsland (3-2-winst, nvdr) gisteren in Valenciennes. "Nu is het tijd om de juiste keuzes en analyses te maken."

Laurent Blanc heeft nog steeds niet zijn 23 definitieve namen voor het EK in Polen en Oekraïne bekendgemaakt. Normaal zal hij vandaag zijn 23 spelers bekendmaken aan de pers. Om geen fouten te maken, wachtte Blanc eerst nog de oefenpot tegen IJsland af.

Frankrijk ontsnapte ternauwernood aan de nederlaag want pas diep in de tweede helft konden ze de scheve situatie, een 0-2-achterstand, omzetten in winstcijfers. "In de eerste helft speelden we te timide en leden we te veel balverlies. De IJslanders kwamen twee keer aan onze goal en twee keer was het ook raak. Door het veranderen van onze balans hebben we veel kansen gekregen waaruit we toch nog drie keer konden scoren", reageerde Blanc na de wedstrijd.

Frankrijk heeft nu al een reeks van negentien wedstrijden waarin het niet werd verslagen. Gisteren kwamen de Franse goals op naam van Mathieu Debuchy, Franck Ribéren Adil Rami.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties