The bad boys

The bad boys
Foto: © SC

Ze zijn van alle tijden en generaties: de jongens die niet als ideale schoonzoon bestempeld kunnen worden. Vroeger kon je altijd wel rekenen op een misstap van George Best, Diego Maradona of Paul Gascoigne, maar ook op het EK zijn er een paar die niet bepaald engeltjes kunnen genoemd worden.

Johan Walckiers in Wroclaw

Met deze jongens ziet u uw dochter waarschijnlijk liever niet thuiskomen. Misschien wel voor de pakken geld die ze in hun achterzak meedragen, maar dan moet u er de rest onvermijdelijk bijnemen. Bij deze: de vijf stoutste jongens op dit EK.

1. Mario Balotelli
De man die de 'bad' in 'bad boys' steekt. Speciaal voor hem hebben we een speciale categorie gemaakt: 'De fratsen van Mario'. Super Mario grossiert in gele en rode kaarten voor overtredingen. Dit seizoen droeg hij nog een t-shirt: 'Why always me?' De vraag stellen is ze beantwoorden in dit geval. Als hij niet met één of andere rondborstige deerne wordt opgemerkt, is Balotelli wel bezig om vuurwerk in zijn appartement af te steken of jeugdspelers met pijltjes te bekogelen. Laatste straffe stoot? De uitspraak: "Als er iemand me met een banaan bekogelt, vermoord ik die". Om maar te zeggen dat de Italianen (maar ook de tegenstanders) er hun handen vol mee gaan hebben.

2. Wayne Rooney
Zo goed als hij is als voetballer, zo ondeugend gedraagt hij zich soms op en naast veld. Zo mist hij de eerste twee wedstrijden van het EK na een wel heel domme rode kaart in de EK-kwalificatiematch tegen Montenegro. Hij trapte balorig naar Miodrag Dzudovic en haalde zich zo de woede van toenmalig bondscoach Fabio Capello op de hals. Hij werd tevens betrapt tijdens een avondje drinken en gokken in Las Vegas en ging wel heel kameraadschappelijk om met een kortgerokt meisje terwijl zijn verloofde Colleen boven lag te slapen.

3. John Terry
Nog zo een jongen die het soms moeilijk heeft om zijn manieren te houden. Het knietje in de rug van Alexis Sanchez waardoor hij de Champions League-finale miste, is de laatste in de rij. Terry kwam dit seizoen ook in het oog van de storm te staan nadat hij beschuldigd werd van racisme jegens Anton Ferdinand (broer van Man U-verdediger Rio). En ook de Chelsea-verdediger is niet bepaald een voorbeeld van echtelijke trouw, want hij bedroog zijn vrouw Toni met niet minder dan de vrouw van zijn ploegmaat, Wayne Bridge. Het kostte hem de aanvoerdersband van Engeland en zijn reputatie.

4. Zlatan Ibrahimovic
En dan hebben we natuurlijk nog Zlatan Ibrahimovic: voetballend genie, maar met meer dan één steekje bij los. Zo heeft hij al verschillende rode kaarten opgepikt omwille van zijn temperament en bijbehorende losse handjes. Vraag het maar aan Napels-verdediger Salvatore Aronica die een slag in het gezicht kreeg of aan Zweeds ploegmaat Christian Wilhelmsson die van hem een serieuze trap onder de kont kreeg of aan de scheidsrechters die regelmatig nogal straffe krachttermen naar het hoofd krijgen geslingerd. Ook is hij gekend om zijn boek, dat vooral een afrekening is met Pep Guardiola (Guardiola is een watje, staat er onder meer in) waaronder hij bij Barcelona te weinig kansen kreeg.

5. Patrice Evra
Ook geen doetje onder de voetballers. Wel eentje met een (raar?) gevoel voor humor. Zo veegde hij tijdens de laatste oefeninterland van Frankrijk zijn achterste af met het shirt van ploegmaat Valbuena. Natuurlijk heel de Franse pers op zijn achterste poten. Al kunnen we dit nog afdoen als een onschuldig grapje. Tijdens het vorige WK was hij ook de leider van de spelersstaking omdat Nicolas Anelka verbannen was. Frankrijk overleefde de poules niet en Evra kreeg de zwarte piet toegeschoven. En dit seizoen was hij betrokken bij een 'racisme'-incident met Luis Suarez van Liverpool. Die zou hem scheldwoorden naar het hoofd gesmeten hebben. Evra weigerde nadien om de hand van Suarez te drukken in de volgende ontmoeting.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties