Reactie "Schandalig dat we op zo'n veld moesten spelen"

"Schandalig dat we op zo'n veld moesten spelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na afloop van de partij kloegen de Spaanse spelers over het te droge veld. De Uefa besliste om het veld vooraf niet te besproeien en dat was volgens La Selección vooral nadelig voor hen.

Bart Vandenbussche en Manuel Gonzalez vanuit Gdansk

"Ik kan niet echt klagen over het resultaat, maar we verdienden veel meer. Het is wel schandalig dat we op zo'n veld moesten spelen.", aldus Cesc Fabregas. Ook Xavi Hernandez kloeg na afloop over het droge veld. "Het feit dat het veld niet besproeit werd, was absoluut nadelig voor ons. Ons vlot en dynamisch spel lijdde daaronder." Beiden werden bijgetreden door Iniesta. "Dit heeft duidelijk onze balcirculatie vertraagd en verstoord. Ik begrijp totaal de beslissing niet van de Uefa, want dit benadeelt het spektakel."

"Italië beschikt over schitterende spelers. Het heeft al verschillende titels behaald, dus we kunnen enkel tevreden zijn met het resultaat.", gaat Iniesta verder. "Ierland zal anders zijn, want ze spelen heel defensief. We moeten ervoor zorgen dat we beter zijn en meer kansen verzilveren, want kansen hadden we genoeg om deze match te winnen. We voelen ons wel fijn in dit spelconcept zonder echte spitsen. We hebben dit al vaker met succes gespeeld omdat we daar de ideale spelers voor hebben."

De speler van Barcelona werd na de match verkozen tot Man van de match. "Dat is altijd leuk meegenomen, maar ik voel me toch ook wel slecht omdat we niet gewonnen hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties