Reactie Smuda: "Mijn contract liep sowieso af"

Smuda: "Mijn contract liep sowieso af"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Franciszek Smuda kwam als een geslagen man de pers te woord staan. De bondscoach is ondertussen ontslagen, maar zag gisterenavond de bui al hangen, want zijn contract liep slechts tot het einde van het EK.

Johan Walckiers in Wroclaw

"We moeten deze bittere pil doorslikken", zei Smuda. "We waren eigenlijk te zeker van winst. Zij speelden heel goed voetbal, vooral in de tweede helft. Wij hadden voor rust genoeg kansen, maar we hebben ze niet benut."

Smuda kreeg ook de wind van voren. "Ja, 40 miljoen Polen verdienen een uitleg. Of ik ga opstappen? Dat hoeft niet, want mijn contract liep maar tot het einde van dit toernooi. Ik weet dus wat er zal gebeuren. Maar ik laat geen ruïne achter. Ik denk dat ik iets opgebouwd heb. Er zullen jongeren moeten bijkomen, maar ik laat iets acht er. We waren niet zo goed als verwacht, maar goed..."

"Na de wedstrijd tegen Rusland was alles goed, zo dacht het publiek er ook over. Nu focust men op andere details. We kunnen niet op alles trainen. Ik geloof dat dit team grote progressie maakte en dat ze zich gaan kwalificeren voor het WK in Brazilië. De opstelling? Iedere coach zou dezelfde gebruikt hebben na Rusland. Iedereen riep om Grozicki en nu zag je wat het opbracht. Polanski en Murawski wisselde ik omdat ze allebei geel hadden en ik niet met tien wou komen te staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties