Reactie Del Bosque: "Feit dat gelijkspel voldoende was speelde mee"

Del Bosque: "Feit dat gelijkspel voldoende was speelde mee"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Spanje had zoals altijd het meeste balbezit en leidde in de statistieken ook wat het aantal schoten op doel betreft. Een reden voor het mindere spel zocht de Spaanse bondscoach bij het feit dat een gelijkspel voldoende was voor de kwalificatie.

Bart Vandenbussche en Manuel Gonzalez in Gdansk

"We wisten vooraf dat het moeilijk zou zijn. Ik denk dat het feit dat een gelijkspel voldoende was voor kwalificatie te veel in de hoofden van de spelers meespeelden. We werden op het einde bang dat we een tegendoelpunt zouden slikken en zo vroegtijdig uit het tornooi zouden liggen. Ik zoek daarin ook geen excuus. Je zag dat onze eerste controle minder was dan anders en daardoor was ons spel ook trager.", zocht de Spaanse bondscoach een verklaring voor het mindere spel. "Kroatië speelde ook goed. Ze lieten ons geen ruimte en kwamen sterk uit de counter."

"Het belangrijkste nu is de kwalificatie, en niet hoe goed of hoe slecht we speelden. Ik hoop dat de druk nu weg is en we terug in ons spel kunnen komen. We hebben nog steeds niet verloren in deze Europese campagne en hopelijk blijft dit ook zo.", aldus Del Bosque. Ook hij heeft geen voorkeur over de volgende tegenstander: "Wie de volgende tegenstander is, maakt voor mij niet uit. Het is niet zo dat Oekraïne de zwakste ploeg is. Zij hebben ook hun kwaliteiten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties