Reactie Bilek: "We wisten dat we niet op hun niveau zaten"

Bilek: "We wisten dat we niet op hun niveau zaten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michal Bilek neemt toch met een vrij goed gevoel afscheid van dit EK. "Wie me tweeëneenhalf jaar geleden gezegd had dat we de kwartfinale van het EK zouden spelen, had ik niet geloofd", aldus de Tsjechische bondscoach.

Johan Walckiers in Warschau

Bilek blikte terug op een geslaagd toernooi. "Iedereen weet wat voor problemen we in aanloop naar die EK gehad hebben. Als iemand me 2,5 jaar geleden gezegd had dat we in de kwartfinales zouden staan, had ik hem niet geloofd. Ik ben tevreden van wat we in die tijd hebben neergezet. We hebben karakter getoond en het nooit opgegeven, ook niet in moeilijke omstandigheden."

"Na de match was er toch ontgoocheling, want we wilden die halve finales bereiken. Maar als we eerlijk zijn verdiende Portugal deze zege. Ze hadden meer kansen en waren beter. Individueel hebben ze met Nani, Ronaldo, Pepe, Coentrao,... zoveel talent. Het is gewoon een heel sterk team, maar al bij al hebben we het goed gedaan, want we wisten dat we niet op hun niveau zaten. Ik ben trots op mijn team."

Had Tsjechië dan niet wat meer voor de aanval moeten kiezen? "Nee, ik zou het elke keer weer zo gedaan hebben", zei Bilek nog. "Als je tegen Portugal het spel open legt, straffen ze dat af. Of de goal een fout was van Gebre Selassie? Jullie kijken ook naar voetbal en weten hoe goed Ronaldo is. Hij kan altijd het verschil maken en een verdediging ontregelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties