Degraen: "We zitten niet op ons geld"

Dennis Moonen
| 55 reacties
Degraen: "We zitten niet op ons geld"
Foto: © SC

Door de verkoop van ondermeer Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois en daarbovenop de miljoenen van de Champions League, beschikt Racing Genk over aardig wat geld. Toch geven de Limburgers geen grote miljoenen uit voor transfers.

De kwalificatie voor de Champions League (15 miljoen euro) en de verkoop van De Bruyne en Courtois (samen ongeveer 18 miljoen euro) hebben de Genkse clubkas goed gespekt. Er is heel wat kwaliteit vertrokken, maar toch weigert Genk om grof geld te spenderen om de kern te versterken. "Jongens als Kevin De Bruyne zijn bijna onvervangbaar voor een Belgische club", aldus Degraen in Het Nieuwsblad. "Daarom moeten we zijn vertrek opvangen als geheel. Dat hebben we gedaan met Gorius en Monrose." Genk heeft voor deze twee spelers samen 3,5 miljoen euro betaald. Dat is 6 miljoen minder dan dat de transfer van De Bruyne heeft opgebracht.

Dat Racing te weinig van zijn geld zou investeren, ontkent Degraen. "Ik vind niet dat we op ons geld zitten. Laat onze financiële dienst de geldzaken maar regelen. Zij kennen daar tenminste iets van, in tegenstelling tot sommige anderen. Wij gaan op een verstandige manier met ons geld om", aldus een gepikeerde Degraen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties