"Geen georganiseerd hooliganisme vorig seizoen"

"Geen georganiseerd hooliganisme vorig seizoen"
Foto: © SC

Er was geen enkele confrontatie tussen de harde supporterskernen van de eersteklassers dit seizoen. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet vrijdag. Wel zijn er iets meer incidenten gerapporteerd.

De incidenten gaan meestal over kleinere zaken zoals het gooien van drinkbekers of verbaal geweld. Deze gingen van 353 naar 450 gemelde incidenten. Incidenten waarbij geweld werd gebruikt bleef constant tegenover vorig jaar (93-94). Het ging hierbij om gevechten tussen individuen en niet tussen harde kernen, beweerde Milquet. Al zijn er wel een aantal zaken aan de aandacht ontsnapt, denken wij dan.

"Dit is het resultaat van een coherente wetgeving die een tiental jaren geleden werd ingevoerd", aldus Olivier Libois, directeur-generaal van de bestuurlijke politie. Supportersgeweld kan immers onmiddellijk bestraft worden.

Ook werd er vorig seizoen minder politie ingezet en dat is volgens Milquet ook te danken aan de nieuwe maatregelen. In 2011-2012 werden 20.597 agenten ingezet tijdens de 302 eersteklassematchen, terwijl dat er in 2000-2001 nog 50.511 waren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties