Interview "Met de meeste jeugdspelers in de kern werden we kampioen"

Robby Morren
Robby Morren
| 91 reacties
"Met de meeste jeugdspelers in de kern werden we kampioen"
Foto: © SC

Racing Genk trekt voluit de kaart van de eigen jeugd en daar is de club - terecht- fier op. Dirk Degraen merkte fijntjes op dat Genk telkens kampioen werd op de momenten dat het de meeste jeugdspelers in zijn kern had.

Het aantal jeugdspelers in de huidige kern van Genk is opvallend en niet op één hand te tellen. Met Sandy Walsh, Stef Peeters, Anthony Limbombe, Ayub Masika, Jordy Croux, Leandro Trossard en Siebe Schrijvers huist er heel wat talent in Limburg. De meeste van deze jongens verzamelden vorig seizoen ook al speelminuten en moeten zich dit jaar echt gaan bewijzen.

"Alle clubs zeggen dat ze het doen maar er is één club die het doet"
Dirk Degraen

Directeur Dirk Degraen is er fier op: "Alle clubs zeggen wel dat ze het doen maar er is maar één club die het ook echt doet. De jongens die we aankopen moeten een echte kwaliteitsverbetering zijn en anders doen we het met onze eigen jeugd. Voor jongeren is RC Genk de beste springplank naar de A-ploeg", klinkt het bij Degraen die er nog leuk aan toevoegt: "Als we de meeste jeugdspelers in onze kern hadden, zijn we kampioen gespeeld."

Been: "Juiste balans vinden"
Het wordt een moeilijke taak voor coach Mario Been om al dat jeugdig talent in te passen. "De jonkies zijn een jaar ouder en zij zullen er moeten staan. We moeten de juiste balans vinden maar als een jongere beter is dan iemand die twee keer zo oud is, zal hij spelen", klinkt het bij de coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties