Cercle wint van Turkse middenmoter

Tomas Taecke
| 6 reacties

Cercle Brugge heeft de galawedstrijd tegen het Turkse Gençlerbirligi winnend afgesloten. Anthony Portier tekende in de eerste helft het beslissende doelpunt aan (1-0).

Tomas Taecke in Brugge

Tegen het Turkse Gençlerbirligi bracht Bob Peeters de elf spelers aan de aftrap waarmee hij het seizoen volgende week hoopt aan te vatten. Tijdens de galawedstrijd tegen de club van Fuat Capa, ex-Hamme, Geel en Turnhout, ontbrak enkel de geblesseerde Gregory Mertens. Ook nieuwkomer Hendrickx is voorlopig onbeschikbaar.

Gençlerbirligi eindigde vorig seizoen op de negende plaats in de Turkse Süper Lig en liet meteen zien dat het toch over wat kwaliteiten beschikt. Doelman Verbist reageerde in de openingsfase alert op een geplaatst schot en voorkwam zo een vroeg tegendoelpunt. Cercle liet zijn tegenstander aan de bal maar kwam bij de eerste tegenprik wel op voorsprong. Cornelis bracht de bal met een verre ingooi in het pak, Portier kon de bal aan de tweede paal netjes met het hoofd in de verste bovenhoek deponeren (1-0).

Na de openingsgoal herstelde Cercle snel het evenwicht qua balbezit en begon de sfeer binnen de lijnen ook iets grimmiger te worden. Vooral Smolders liet zich ondertussen positief opmerken en pakte bijvoorbeeld uit met een knap nummertje in de bezoekende zestien meter. Voorin waren vooral Rudy en Vetokele voor de pauze iets te slordig om de voorsprong verder uit te diepen waardoor het halverwege 1-0 stond.

Terwijl de eerste helft best onderhoudend was, had het tweede bedrijf veel minder om het lijf. Voorbij het uur veegde de Turkse doelman wel een zo goed als gemaakt doelpunt van Van Eenoo uit zijn doelvlak. Cercle probeerde er iets van te maken, maar de bezoekende keeper lag telkens in de weg. Zo pareerde hij ook een schot vanop zes meter van Smolders. Eén keer ging ook Verbist uitstekend plat toen de Turkse spelmaker een knappe collectieve aanval met een doelpunt wilde bekronen.

Peeters bracht Uchebo halverwege de tweede helft in de plaats van een bleke Rudy en gooide ook nog D'Haene en Carvalho in de strijd. Hoewel er aan beide kanten nog wat kansen vielen te noteren, bleef de stand ongewijzigd. Cercle heeft zijn laatste oefengalop tot een goed einde gebracht en blijkt al bij al wel klaar voor het nieuwe seizoen.

Cercle koos voor: Verbist, Cornelis, Portier, Wils, Evens, Vidarsson, Smolders, Van Eenoo (D'Haene), Iachtchouk (Carvalho), Vetokele, Rudy (Uchebo)