Racing Genk voluit voor de top drie

Fabian Morren
| 15 reacties
Racing Genk voluit voor de top drie
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk eindigde, na een moeilijk seizoen, alsnog op de derde plaats en pakte zo een Europees ticket. Dit seizoen gaan de Limburgers opnieuw voluit voor de top drie, zo liet voorzitter Houben noteren. Of dat zal lukken, zal in grote mate afhangen van het jeugdige talent in de kern

“Wij hebben een moeilijk seizoen achter de rug. Dat we vorig jaar nog als derde geëindigd zijn, is een superprestatie”, zo vindt trainer Mario Been. Het voorbije seizoen had Genk inderdaad af te rekenen met een pak blessureleed. Daarnaast waren de resultaten op verplaatsing ondermaats. Dat zal dit seizoen sowieso beter moeten. “We hebben vorig seizoen vaak pech gekend in uitwedstrijden”, vertelde Hubert ons daarover.

Julien Gorius
Op transfervlak is het tot dusver relatief rustig gebleven. Genk moest sterkhouders Tözser en De Bruyne uitwuiven maar mocht voor deze laatste wel een aardige duit opstrijken. “We zijn enkel Tözser en De Bruyne kwijtgeraakt, we mogen dit seizoen de lat hoger leggen”, klinkt het bij Been. Julien Gorius is de meest in het oog springende transfer en hij zal de leegte moeten opvullen die De Bruyne nalaat. Ook Monrose zou een directe versterking moeten worden.

Scorend vermogen
Misschien bestaat de beste transfer die Genk kon doen wel uit het samenhouden van Jelle Vossen en Christian Benteke. Dit spitsenduo raakte gaandeweg prima op elkaar ingespeeld en zorgde voor vuurwerk tijdens de play-offs. Aan scorend vermogen is er dan ook geen gebrek bij Genk dit seizoen. “Jelle en Christian zijn goed voor zo’n 35 goals en ook Gorius trapt er elk seizoen zo’n 15 binnen”, merkt Been vrolijk op.

Eigen jeugd
Voor de Nederlandse coach zal één hele belangrijke taak weggelegd zijn: de doorstroming van de eigen jeugd. Genk staat bekend om zijn jeugdwerking en heeft met Limbombe, Peeters, Walsh, Schrijvers, Ayub, Croux en Trossard een pak talent aan zijn A-kern toegevoegd. Aan Been om hen op de juiste momenten te brengen en in te passen. “De jonkies zijn een jaar ouder en zullen er moeten staan. We moeten de juiste balans vinden”, aldus de coach.

Als Racing Genk dit seizoen gespaard blijft van te veel blessureleed en enkele van de jongeren ontbolsteren, dan hebben de Limburgers voldoende kwaliteit in huis om een plaats in de top drie te claimen en Anderlecht en Club Brugge het vuur aan de schenen te leggen.

Transfers

In: Julien Gorius (KV Mechelen), Steeven Joseph-Monrose (KV Kortrijk), Kalidou Koulibaly (FC Metz), Lucas Walbrecq (Standard). Opmerking: de transfers van Daniel Fernandez en Bright Edomwonyi (Westerlo) zijn nog niet afgerond.

Uit: Kevin De Bruyne (Chelsea), Daniël Töszer (FC Genoa), Timothy Durwael (FC Eindhoven), Ndabashinze Dugary (Waasland-Beveren), Gilles Lentz (Roeselare), Logan Bailly (OHL), Anthony Vanden Borre.

Onze prognose: 5e

Vermoedelijke basiself: Köteles – Tshimanga, Simaeys, Koulibaly, Anele – Gorius, Hyland, Camus, Buffel – Benteke, Vossen.

Door Robby Morren

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties