Interview "Had iets meer eersteklassespelers verwacht"

"Had iets meer eersteklassespelers verwacht"
Foto: © SC

Filip De Wilde staat momenteel aan de leiding van een groep jongens die nog geen contract konden versieren voor volgend seizoen. Net als hijzelf trouwens, want de voormalige keeperstrainer van Anderlecht is nog steeds op zoek naar een club waar hij als hoofdtrainer aan de slag kan.

Gisteren speelden de Players4contract nog een oefenwedstrijd tegen Kortrijk. Die werd met 4-0 verloren, maar dat is niet het belangrijkste. Het project heeft als bedoeling de spelers niet te lang te laten stilliggen. "En nu heb ik toch voldoende spelers ter beschikking", vertelde Filip De Wilde aan Voetbalkrant.com. "Misschien had ik wel iets meer jongens verwacht die na vorig seizoen in eerste klasse uit de boot vielen. Het zijn nu meer spelers uit de lagere reeksen geworden."

Wat had je dan eigenlijk verwacht?
Ikzelf? Niets! Ik engageer me om deze groep te leiden en dat doe ik met plezier. Het had wel aangenaam geweest als iets meer eersteklassespelers waren gekomen. Maar ik heb er nu een heel deel bijgekregen, vooral onbekende jongens die uit Armenië en Azerbeidzjan zijn afgezakt. Yulu-Matondo is de bekendste die er is bijgekomen.

Voor jezelf is het je eerste ervaring als hoofdtrainer. Hoe valt het mee?
Het is een prima leerschool. Je moet constant improviseren, maar toch trachten georganiseerd te werken. Ik heb wel veel meer respect voor coaches uit de lagere reeksen. In een profclub heb je een hele omkadering van afgevaardigde tot kinesist. Nu moet je dat allemaal zelf doen, zoals die mannen. Ik krijg wel veel steun van bijvoorbeeld Freddy Heirman, hij helpt me met al zijn ervaring.

Jijzelf zit ook nog zonder werk?
Ja, en alle ploegen hebben hun technische staf nu wel zo goed als rond. Ik heb nog steeds de ambitie om als profcoach aan de slag te gaan, maar het mag ook op lager niveau. Ik heb nu toch een zelfstandig statuut, dus ik kan verschillende zaken combineren.

Dit avontuur is je eerste ervaring als hoofdtrainer, een rol die je nu ambieert.
Het is de eerste keer dat ik voor een volledige groep sta en ik moet zeggen dat het me wel ligt. Je wordt met enorm veel zaken geconfronteerd. Als doelmannentrainer had ik drie jongens onder mijn hoede, nu zijn er dat twintig.

Hoe evalueer je het project tot nu toe?
Het is positief. Er zijn toch al een aantal jongens onder dag geraakt. Kristof Imschoot tekende bijvoorbeeld bij Kapellen, maar zo zijn er nog twee naar Bleid-Molenbeek vertrokken en eentje naar Hongarije. Wat mij opviel: dit zijn allemaal jongens die werkzoekende zijn. Die willen echt nog een carrière maken.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties