Interview Öztürk: "Dan maar miljonair als verdediger"

Öztürk: "Dan maar miljonair als verdediger"
Foto: © SC

Alpaslan Öztürk wordt door Adrie Koster omgeschoold tot verdediger. De middenvelder heeft daar echter geen problemen mee: "Spelen is op mijn leeftijd het belangrijkste", aldus de Belg met Turkse roots.

Johan Walckiers in Antwerpen

Özturk werd door Koster reeds als rechtsachter en als centrale verdediger gebruikt. En dat terwijl hij van opleiding toch middenvelder is. "Het belangrijkste was dat ik blessurevrij ben gebleven tijdens de voorbereiding", vertelde hij aan onze redactie. "De trainer heeft met me gesproken over mijn nieuwe positie en vertelde me dat de ploeg primeert. Ik heb net dezelfde opvatting daarover.

Maar je bent toch een middenvelder?
Vroeger speelde ik occassioneel ook wel in de verdediging omdat ik al snel fysiek volgroeid was. Ik was groot en sterk en dan wilden de jeugdtrainers me wel eens achteraan posteren. Maar ik heb er geen problemen mee: als centraal achteraan spelen me miljonair maakt, is dat ook goed. (lacht)

Je lijkt een basisplaats beet te hebben?
Op mijn leeftijd is spelen het belangrijkste. Met het oog op een latere transfer misschien ook: als er een trainer is die iemand nodig heeft die zowel op het middenveld als in de verdediging kan spelen, heb ik een voordeel.

Zijn jullie klaar? Want de wedstrijd op Rupel Boom bracht wat vraagtekens mee.
Wat er op Boom gebeurd is, moet je ook kunnen plaatsen. Er speelde zes jonge gasten mee. En dat tegen een derdeklasser met allemaal 'mannen' in de ploeg. Dat is een goede leerschool geweest. Je weet ook dat we met onze typeploeg die ploeg waarschijnlijk van de mat spelen.

Voor jou was er deze zomer interesse vanuit Turkije?
Die is er nog altijd. Het gaat om verschillende ploegen, maar ik zeg niet wie. Daar hou ik me ook niet mee bezig, want mijn werk is binnen de lijnen. De rest is aan mijn manager en de club.

Wil je - aangezien je  Turkse roots hebt - niet eens ginder gaan spelen?
Ik ben een rasechte Antwerpenaar, hier geboren en getogen. Voor mij zou het ook een hele aanpassing zijn om daar te gaan spelen en te wonen. Ik weet het niet.

Bij Beerschot heb je alvast anderen naar het stadion gelokt.
Je ziet dat er steeds meer allochtonen naar Het Kiel afzakken. Ik ben een jongen van de straat. Misschien kunnen ze zich daaraan optrekken. Zo van: kijk, die is opgegroeid in de 'hood' en toch heeft hij het gemaakt.

Je was ook met de U19 in Italië.
Ja, grappig dat je daarover begint. Daar zijn ook twee managers naar me toe gekomen om te vragen of ik niet in Italië wou spelen. Maar dat sprak me niet echt aan. Maar het vleide me wel dat die mannen naar me kwamen vragen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties