Standard gewrongen tussen opbouwen en ambities

Standard gewrongen tussen opbouwen en ambities
Foto: © SC

Voor Standard wordt het weer maar eens bouwen aan een ploeg. De nieuwe Nederlandse trainer, Ron Jans, zag kwaliteit vertrekken en daarvoor kwamen vooral jonkies in de plaats. Met Cyriac en Tchité vertrokken ook twee paradepaardjes.

Afgaande op de oefenmatchen lijkt het achteraan wel snor te zitten bij de Rouches. Het vertrek van Felipe werd opgevangen door Jelle Van Damme een rij achteruit te halen en hem centraal in de defensie neer te poten. De versterkingen zijn echter een andere zaak, want dat is voorlopig nog koffiedik kijken.

Frédéric Bulot (21, Caen), Danny Verbeek (21, FC Den Bosch), Yohan Tavares (24, Beira Mar) en Astrit Ajdarevic (22, Norrköping) zijn immers nog grote vraagtekens. Bulot is een groot talent en Eiji Kawashima is een betrouwbaar sluitstuk. Marvin Ogunjimi moet dan weer bewijzen dat hij bij Mallorca zijn neus voor doelpunten niet verloren heeft.

Pijnlijke transfers
Maar met Cyriac en Tchité zijn wel twee paradepaardjes vertrokken. Vooral omdat de twee naar de concurrentie overstapten voor wat de supporters peanuts lijken. De clausules in de contracten van de twee zorgden er voor dat beide aanvallers voor nog geen vier miljoen naar Club Brugge en Anderlecht verhuisden.

In de oefenmatchen bleek dan ook dat tot nu toe het schoentje vooraan wringt. Ezekiel en Batshuayi moeten allebei nog wat groeien en hebben nu geen bliksemafleider meer naast zich staan. Ogunjimi kan dat worden, maar is nog niet honderd procent. Kawashima zal dan weer aan de competitie beginnen, maar wat als publiekslieveling Bolat (geblesseerd en dus geen transfer kunnen afdwingen) terugkeert?

Of de ploeg gaat meedoen voor de titel, betwijfelen we ten zeerste, maar het lijkt ons dat er toch voldoende potentieel zit om vlot play-off I te halen. Wel zal veel afhangen van de blessurelast, want de vervangers zijn nog erg onervaren om de ploeg nu al te dragen.

Topdrie
"De balans in de ploeg zit goed", zei trainer Ron Jans verleden week. "Voor mij was de topvier een mooi resultaat, maar de spelers hebben daar anders over beslist. Deze week mochten ze een vragenlijst invullen en daaruit bleek dat ze allemaal voor de eerste drie plaatsen willen gaan. Aangezien ik voor democratie ben, sluit ik me daar dus bij aan."

Onze prognose: vierde

Transfers
In: Frédéric Bulot (Caen), Marvin Ogunjimi (Real Mallorca), Danny Verbeek (FC Den Bosch), David Biton (Wisla Krakau/Charleroi), Astrit Ajdarevic (Norrköping), Eiji Kawashima (Lierse), Yohan Tavares (Beira Mar)
UIT: Christopher Verbist (OH Leuven), Serge Gakpé (terug naar Nantes), Guy Dufour (Sint-Truiden), Leroy Labylle (MVV Maastricht), Felipe (Hannover 96) Meme Tchite (Club Brugge), Gohi Bi Cyriac (Anderlecht), Birkir Bjarnason (Pescara), Karim Belhocine (Waasland-Beveren), Franco Zennaro (Waasland-Beveren)

Vermoedelijk basiselftal: Kawashima, Goreux, Van Damme, Kanu, Pocognoli, Buyens, Vainqueur, Ajdarevic, Gonzalez, Batshuayi, Ogunjimi

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties