Interview Van Eenoo: "Elke week opnieuw bewijzen"

Tomas Taecke
| 1 reacties
Van Eenoo: "Elke week opnieuw bewijzen"
Foto: © SC

Lukas Van Eenoo is met zijn twee doelpunten buitenshuis de officiële topschutter na speeldag 1. Het 21-jarig jeugdproduct van groen-zwart is vastberaden een goed seizoen te draaien, maar beseft dat hij zich elke week opnieuw zal moeten bewijzen.

Tomas Taecke in Brugge

Vrijdagmiddag had Voetbalkrant.com aan de groen-zwarte zijde van het Jan Breydelstadion een gesprek met Lukas Van Eenoo. De middenvelder van Cercle was met twee doelpunten één van de blikvangers op speeldag 1. De 21-jarige Bruggeling wil na een wisselvallig seizoen, waarin hij slechts drie keer scoorde, definitief zijn stempel drukken en zich manifesteren op het hoogste niveau.

Lukas, ben je blij dat het leven weer zijn gewone gangetje gaat?

"Ik ben blij dat de competitie weer begonnen is en dat het vaste ritme een beetje is teruggekeerd. De voorbereiding is wel leuk, maar tegelijk ook een zware periode. Wekelijks toeleven naar die nieuwe wedstrijd, dat vind ik veel leuker".

Met welk gevoel ben je zondagavond op de bus gestapt in Genk?

"Een punt in Genk is nooit slecht, ongeacht de wedstrijdomstandigheden. Ik denk dat de uitslag terecht was nadat beide ploegen mooi voetbal op de mat hebben gebracht".

Wat ging er door je heen toen die bal plots in doel caprioleerde?

"Ik was vooral blij dat we op voorsprong kwamen. Hoe die bal in doel ging maakt niet uit, de voorsprong stond op het bord (lacht). Ik heb zelden zo'n doelpunt gezien, laat staan gescoord, maar hij telde en dat was het belangrijkste".

Toen ik je vorig seizoen rond deze tijd sprak, zat je voornamelijk op de bank. Nu lijk je steevast deel uit te maken van de basiself…

"Het is nog te vroeg om te roepen dat ik basisspeler ben, maar het gaat de goeie kant uit. Ik moet me elke week bewijzen opdat ik er de volgende week opnieuw in zou staan. Hopelijk kan ik de goeie start tegen KVK voortzetten, want de concurrentie is toch niet van de minste".

Hebben jullie dan zoveel wisselmogelijkheden?

"Met Carvalho, Uchebo, Janssens en D'Haene zit er nog heel wat aanvallende kwaliteit op de bank. De concurrentie is groot, ik blijf mijn best doen en hoop ondertussen ook dat ik niet geblesseerd raak".

Geef mij eens enkele argumenten waarom Cercle wél en pakweg Lokeren of KVK dit seizoen niet PO1 zullen halen.

"Goh, ik denk dat de geluksfactor daar ook een rol in speelt. Iedereen wil graag naar PO1 maar er zijn maar enkele plaatsjes. Wij zullen keihard werken, maar dat zal je bij de andere teams ook horen. Als Cercle een hecht blok vormt en niet panikeert in mindere periodes, dan zit PO1 er dit seizoen wel in. Laat ons beginnen met de thuiswedstrijd tegen Kortrijk, die zal al lastiger zijn dan de partij op Genk".

Is het vervelend dat pers en supporters zich vanaf speeldag 1 op die play-offs richten?

"Er wordt inderdaad een beetje vroeg over gesproken. We hebben slechts één partij achter de rug en het is reeds een gespreksonderwerp. Laat ons eerst en vooral zorgen dat we de onderste regionen van het klassement achter ons kunnen laten, daarna zien we wel. Ploegen die hun start missen, maken ook nog aanspraak op PO1. Het is wel zo dat dit nog steeds de ambitie is van Cercle".

Ben je nog steeds jeugdtrainer bij Cercle?

"Ik geef inderdaad training aan jongens tot tien jaar. Dat is eigenlijk een soort van techniektraining, iets wat ik heel graag doe. Je krijgt er veel voor terug en doet ondertussen een beetje ervaring op. Bij wedstrijden kan ik hen uiteraard niet begeleiden, omdat ik dan vaak zelf op het veld sta".
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties