Interview Vertonghen: "De mensen in Londen tonen veel respect"

Tomas Taecke
| 0 reacties
Vertonghen: "De mensen in Londen tonen veel respect"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jan Vertonghen is net als het gros van de Rode Duivels even terug in België om Nederland partij te geven. Ondertussen heeft de gewezen Ajacied zich aangepast aan het leven in Londen, waar hij met open armen werd ontvangen.

Tomas Taecke in Neerpede

Na de training van de Rode Duivels in Neerpede had Voetbalkrant.com een onderhoud met Jan Vertonghen over zijn nieuwe club Tottenham Hotspur en de evoluties bij zijn grote liefde Ajax Amsterdam. De linksvoetige verdediger voelt zich helemaal thuis in Londen, al ging hij vorige zondag een kijkje nemen toen Ajax het in de ArenA opnam tegen AZ.

"Ik had de tijd en heb de kans gegrepen om naar Amsterdam te trekken", zei de Rode Duivel in een gesprek met Voetbalkrant. "Het was eerder toevallig dat ik naast mijn ploegmakker Van der Vaart zat in de tribune. We hadden beiden kaartjes gevraagd en ze hadden ons naast elkaar geplaatst".

Naast Jan Vertonghen kozen nog elf andere Ajacieden ervoor om Ajax deze zomer te verlaten. Onze Rode Duivel is niet de enige sterkhouder die het schip heeft verlaten, want ook Anita trok naar Newcastle en Janssen staat dicht bij een terugkeer naar Vitesse Arnhem.

"Ik was een beetje verbaasd dat Ajax Vurnon (Anita nvdr.) zomaar liet vertrekken. Er zijn ook een pak geblesseerden en zoals het er uitziet zou ook Janssen wel eens kunnen vertrekken. Er zijn anderzijds wel genoeg jongeren om dit op te vangen. Het is nu aan hen om hun kans te grijpen en te tonen wat ze waard zijn".

Jan Vertonghen opent dit weekend de Premier League tegen Newcastle. Meteen een pittige partij voor de Spurs, waar de concurrentie achterin niet van de poes is. Met Bassong, Gallas, Dawson en Kaboul heeft Vertonghen vier ploegmakkers die centraal achterin uit de voeten kunnen.

"Iedereen heeft in de voorbereiding zijn kansen gekregen dus het wordt afwachten", weet Vertonghen. "We zijn met een viertal spelers die centraal achterin aan de slag kunnen".

"Ik heb Newcastle het voorbije jaar wel goed gevolgd, net als de meeste teams in de Premier League. Als ik speel kom ik tegenover Demba Ba of Cissé te staan, dat zijn natuurlijk niet de minste".

"Ik woon nu al een maand in een hotel buiten de stad en het bevalt me wel. De mensen zijn heel respectvol. Ze vragen wel eens een handtekening of een foto maar dat valt allemaal wel mee. En het gebeurt inderdaad wel vaak dat ik herkend word", aldus Jan Vertonghen.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties