Interview Vadis: "Stijnen was altijd geliefd bij de fans"

Tomas Taecke
| 52 reacties
Vadis: "Stijnen was altijd geliefd bij de fans"
Foto: © SC

Vadis Odjidja kijkt dit weekend niet alleen zijn gewezen coach in de ogen maar ontmoet straks ook zijn ex-ploegmakker Stijn Stijnen. "Ik denk niet dat hij op een fluitconcert getrakteerd zal worden", denkt de Club-middenvelder.

Tomas Taecke in Brugge

Adrie Koster en Stijn Stijnen keren straks voor het eerst terug naar Club Brugge. Stijnen kwam in het Jan Breydelstadion nog niet in actie tegen blauw-zwart, nadat hij bij de club van zijn hart op straat werd gezet door een pijnlijk incident. Vadis liet zich donderdag tegenover de verzamelde pers uit over zijn gewezen collega en trainer.

"Dat Koster terugkeert vind ik niet zo heel speciaal", liet Vadis optekenen. "Wel zal het een blij weerzien zijn. Ik heb veel van hem bijgeleerd, zonder twijfel is hij een goed coach. Er waren ook mindere periodes, maar ik heb hem altijd gerespecteerd. Hoewel ik soms naast de ploeg viel, zijn we met een goeie verstandhouding uiteen gegaan".

Een terugkeer die gevoeliger ligt, is die van Stijn Stijnen. Vadis oordeelt dat die terugkeer meer bij de supporters dan bij de spelersgroep leeft.

"Ik denk niet dat hij op een fluitconcert getrakteerd zal worden, hoewel dit voor de fans wel gevoelig ligt. Maar de mensen weten ook niet goed wat er gebeurd is. Hij was trouwens altijd heel erg geliefd bij de Club-fans. Ik heb ook gewoon gelezen wat er in de kranten stond, dus meer kan ik daar niet over zeggen. Als de mensen zullen fluiten, zal dat slechts een beperkt deel van het publiek zijn".

"Ik verwacht een open wedstrijd tegen Beerschot, dat over heel wat aanvallend geweld beschikt. We willen natuurlijk winnen en hebben geleerd uit de partij in Mechelen. Erover praten is niet genoeg, nu moeten we het omzetten in de praktijk. We hebben gezien wat er fout is gelopen en zullen trachten dat niet meer te herhalen".

Woensdagavond walsten de Rode Duivels na de pauze over onze noorderburen. Vadis Odjidja maakte geen deel uit van de selectie en vindt dat -logischerwijs- bijzonder jammer.

"Ik heb de partij bekeken en het was een fantastische wedstrijd. Natuurlijk zou ik deel willen uitmaken van de groep, maar dat is niet gemakkelijk. Er is heel veel concurrentie en er loopt heel wat kwaliteit in de rangen. Ik moet in topvorm zijn om daarvan deel uit te maken. Op dit moment is die supervorm niet, hoe dat komt weet ik niet helemaal. Lichamelijk ben ik in orde, ik denk dat ik gewoon een mindere periode doormaak", aldus Vadis Odjidja.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties