Sint-Truiden, Westerlo of Antwerp?

Fabian Morren
| 113 reacties
Sint-Truiden, Westerlo of Antwerp?
Foto: © SC

Vanavond begint ook in tweede klasse het nieuwe seizoen. Sint-Truiden lijkt de te kloppen ploeg. Ook Westerlo en Antwerp starten met veel ambitie. En wat te denken van Eupen, dat met vijftien Afrikanen aan het seizoen begint...

Sint-Truiden wil onmiddellijk weer naar eerste klasse. STVV kon de ploeg van vorig seizoen relatief goed bij elkaar houden. Vraag is of Reza nog lang zal blijven. De spits aast op een transfer en dat zorgt voor heel wat onrust op Stayen. Om de promotie te bewerkstelligen, doet Sint-Truiden opnieuw een beroep op Guido Brepoels. Hij loodste de Kanaries al eens naar eerste klasse, maar werd vorig seizoen ontslagen. "STVV wil promoveren en daar zullen we alles aan doen", steekt Brepoels de ambitie niet weg.

Westels vraagteken
Westerlo is een groot vraagteken. De club degradeerde na een verblijf van vijftien jaar in eerste klasse weer naar tweede. Heel wat spelers vertrokken en ook trainer Jan Ceulemans hield het voor bekeken in de Kempen. Assistent Frank Dauwen nam het roer over en moet aan een volledig nieuwe ploeg bouwen. "Van de basisploeg van vorig jaar blijft niets meer over", zegt de nieuwe coach. Dat wordt meteen ook het grote probleem voor Westerlo. De club wil promoveren, maar is het daar dit seizoen al toe in staat met een geheel nieuwe ploeg?

Wat te denken van Antwerp? Dennis Van Wijk, die tweede klasse kent als zijn broekzak, werd gehaald als de grote redder. Bovendien werden tal van nieuwe spelers aangetrokken. Nicky Hayen kwam onder meer over van Oud-Heverlee Leuven. "Met de ploeg die we hebben kunnen we in principe in staat zijn om mee te doen om een eindrondeticket. Het verleden heeft al bewezen dat je niet te snel op voorhand van stapel moet lopen", laat hij optekenen aan Voetbalkrant.com. Antwerp probeert al jaren uit het moeras van tweede klasse te geraken.

"Antwerp moet meedoen om een eindrondeticket"
Nicky Hayen

Wat te denken over Visé? De club speelde nog nooit in eerste klasse maar heeft wel Indonesische investeerders. Masmanidis was vorig seizoen sterkhouder bij Eupen en speelt dit jaar voor Visé. Het staat symbool voor de ambitie van de Waalse club. "Ik denk dat we met de spelers die aanwezig zijn toch iets mooi kunnen neerzetten", zegt speler Zinho Chergui. "Wij willen heel graag aanvallend voetbal brengen. Dat wordt ons kenmerk."

A(frika)S Eupen
AS Eupen heeft dit seizoen veel weg van het SK Beveren van een aantal jaar geleden. Een vijftiental jonge, Afrikaanse talenten werden in Eupen gedropt, wat doet denken aan de Ivoriaanse lichting op de Freethiel destijds. Eupen deed vorig seizoen lange tijd mee om de prijzen, maar greep er uiteindelijk naast. Bovendien zag het met Saglik, Masmanidis en Le Postollec drie sterkhouders vertrekken.

Van de nieuwkomers (Dessel Sport, Oudenaarde en Moeskroen-Peruwelz) lijkt vooral die laatste club een aantrekkelijke factor te worden. Excelsior Moeskroen is al een tijdje dood, maar deze nieuwe fusieclub heeft ambitie. Bovendien werkt het team samen met de Franse eersteklasser Lille, dat voor een kwaliteitsinjectie zorgde. Kan Moeskroen voor een aangename verrassing zorgen?

Belgacom League
Wie tweede klasse op de voet wil volgen, moet naar Belgacom TV kijken. De tweede klasse werd omgedoopt tot de Belgacom League. Iedere week zal de betaalzender twee wedstrijden live uitzenden. Zien we volgend jaar Sint-Truiden en/of Westerlo opnieuw in eerste klasse? Of kan Antwerp eindelijk de stap naar het hoogste niveau nog eens zetten? De antwoorden krijgt u vanaf vanavond...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties