Kroatië door oog van de naald

Fabian Morren
| 12 reacties

Uitgerekend een ex-spits van Zulte Waregem heeft Kroatië over de streep getrokken tegen Macedonië. Nikica Jelavic bezorgde de Kroaten de zege.

België won zijn wedstrijd in Wales en dat deed ook Kroatië in de groep van de Rode Duivels. Makkelijk ging het echter niet voor de ploeg van bondscoach Igor Stimac.

De voorsprong had er wel veel sneller kunnen staan, want na een minuut al kopte Eduardo op de paal. Nadien nam Macedonië echter over en kregen de bezoekers de betere kansen. Zo belandde een knal van Pandev op de lat.

Toch kwam Kroatië na rust op voorsprong. Via Modric en Mandzukic belandde de bal bij Jelavic, die er 1-0 van maakte. Macedonië pakte nog uit met een slotoffensief, maar zonder resultaat.