"KBVB is er niet voor de Beerschotsupporter"

"KBVB is er niet voor de Beerschotsupporter"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Donderdag zijn de beroepsprocedures tegen het vonnis dat Lars Noeninckx won tegen de KBVB begonnen. Alles draait om het terugbetalen van het busvervoer voor de uitgestelde bekerwedstrijd AA Gent-Beerschot in december 2009.

Noeninckx won het proces tegen de KBVB op 21 april 2011. De rechter oordeelde toen dat de som van 1300 euro diende terugbetaald te worden als compensatie voor de uitgestelde wedstrijd wegens een besneeuwd veld en waarvoor reeds een bus betaald was. De Belgische voetbalbond ging echter in beroep en gisteren is die procedure gestart.

"16 maanden na 21 april 2011 van het vonnis waarbij de KBVB werd veroordeeld tot terugbetaling van de door L Noeninckx gemaakte kosten m.b.t. het busvervoer voor de bekerwedstrijd op KAA Gent van 22 december 2009 ,  moeten we vaststellen dat de KBVB nog geen eurocent betaalde", klinkt het in een perstekst van zijn advocaat. "Een en ander staat toch wel in bijzonder schril contrast met de ronkende verklaringen van kersvers CEO Martens dewelke zou afstappen van “juridische procedures”.  Het eerste wapenfeit van “le nouveaux” voetbalbond was echter het aantekenen van hoger beroep tegen bovenvermeld vonnis."

"Wat eigenlijk nog meer tegen de borst stoot is dat het heronderhandelde “miljoenen tv-contract” werd toegejuicht als een overwinning voor eenieder betrokken bij het voetbalgebeuren, in het bijzonder ook voor de supporters, daar waar anderzijds moet vastgesteld worden dat de vergoeding van een door een beslissing van de voetbalbond gedupeerde voetbalfan, voor een “schamele” 1.300 €, blijkbaar wel teveel is.  Begrijpe, wie begrijpen kan … "

"Het is eveneens bijzonder wrang vast te stellen dat de Pro League ondertussen wel dadingen afsloot met bijvoorbeeld KV Mechelen naar aanleiding van wegens weerverlet afgelaste matchen, maar dat voor de Beerschotsupporter blijkbaar andere maatstaven en normen worden gehanteerd.  De KBVB had haar aangekondigde trendbreuk nochtans kracht kunnen bijzetten door een en ander om te zetten in daden, doch heeft ervoor gekozen om de aloude en gekende weg van de leugenachtige machinaties en vriendjespolitiek te blijven bewandelen …  Het zij zo … We onthouden dat de KBVB er alleszins niet is voor de Beerschotsupporter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties