Groep A: Ibrahimovic zet record, Defour scoort en wint

Christophe van den Boom
| 12 reacties

Voor Ibrahimovic was het een speciale avond. Hij maakte niet enkel met zijn zesde werkgever de opwachting in de Champions League, maar hij scoorde ook voor de Parijzenaars. Ook onze landgenoot Steven Defour vond de weg naar de netten en won met Porto van Dinamo Zagreb.

Paris Saint-Germain 4-1 Dinamo Kiev

PSG had geen kind aan Dinamo Kiev. Ibrahimovic zette na  twintig minuten een penalty om. Daarmee vestigde hij een uniek record. Hij is de eerste speler die voor zes verschillende werkgevers scoort in de Champions League. Tien minuten later zorgde Thiago Silva voor de dubbele voorsprong en net na het halfuur stond de 3-0 op het bord. Na de rust wist Veloso nog de eer te redden, maar in de extra tijd maakte Pastore nog de 4-1.

Dinamo Zagreb 0-2 FC Porto

Onze landgenoot Steven Defour is goed begonnen aan het kampioenenbal. FC Porto zette Dinamo Zagreb opzij. In de eerste helft opende Lucho Gonzalez de score. In de extra tijd zette Steven Defour de 0-2 eindstand op het bord.