Groep D: Real klopt City na dolle 5 minuten, Ajax verliest

Christophe van den Boom
| 41 reacties

Vier kampioenen uit vier verschillende kampioenschappen namen het vanavond tegen mekaar op. Manchester City verloor van Real Madrid. Tijdens de laatste vijf minuten werden er maar liefst drie doelpunten gemaakt. Dortmund haalde het van Ajax met het kleinste verschil.

Borussia Dortmund 1-0 Ajax

Ajax begon gretig en de Amsterdammers tekenden voor de eerste kans van de wedstrijd. Nadien nam Dortmund het over, maar de Duitsers konden niet tot scoren komen. Doelman Vermeer pakte uit met enkele knappe reddingen.

Ook in de tweede helft startte Ajax gretig, maar moest dan het spel overlaten aan de Duitsers. Hummels kreeg de uitgelezen kans om Dortmund op voorsprong te brengen, maar Vermeer stopte de penalty. Enkele minuten voor affluiten kwam dan toch het doelpunt. De Pool Lewandowski trapte Dortmund naar de overwinning. Het werd 1-0.

Real Madrid 3-2 Manchester City

De wedstrijd in het Bernabeu werd getekend door een dolle laatste vijf minuten. In de eerste helft was het voor Manchester City pompen of verzuipen, want het was al Real Madrid dat de klok sloeg. In de tweede helft kwamen de Mancunians dan toch op voorsprong via Edin Dzeko, maar een kwartier later maakte Marcelo gelijk. Vijf minuten voor tijd trapte Kolarov de 1-2 tegen de netten, maar Benzema en Cristiano Ronaldo hielden de drie punten thuis.