Interview Wuytens: "Ik moet nog meer op doel trappen"

Wuytens: "Ik moet nog meer op doel trappen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Stijn Wuytens is in korte tijd een onbetwiste titularis geworden. De middenvelder met het schitterende schot in de voeten zag sinds het begin van het seizoen een verandering bij Beerschot: "We spelen resultaatgerichter."

Johan Walckiers in Antwerpen

Stijn, je hebt bij Beerschot heel snel je plaats in het team gevonden.

Ik ben natuurlijk hierheen gekomen om te spelen, maar ik wist ook dat er hier heel wat middenvelders waren. Dan doet het deugd om er zo snel te staan. Tegen Lokeren speelde ik nog niet veel, maar daarna ben ik er niet meer uit gegaan.

Voor de coach zijn de automatismen tussen jou en Funso Ojo ook heel belangrijk.

Het is natuurlijk een serieus pluspunt. We kennen elkaar door en door. We kennen elkaars sterke en mindere punten en spelen daarop in. Dat mag ook wel na zes jaar samenspelen.

Maar ook met Wim De Decker loopt het goed?

Voor het team is Wim heel belangrijk. Funso en ik zijn al iets meer aanvallend ingesteld en met Hernan loopt er nog iemand rond die vooral aanvallend denkt. Wim zorgt voor de balans in de ploeg.

Door de komst van Funso en jezelf moest Hernan Losada uitwijken naar de flank. Hebben jullie daarover gepraat?

Nee, niet echt. Hernan is op elke positie een meerwaarde. En doordat wij ook verdedigende taken op ons nemen, kan hij zich helemaal op de aanval storten. Iedereen profiteert hiervan.

Was er bij jou twijfel na die eerste vier matchen?

(lacht) Ja, als je met 1 op 12 start begin je toch wat vragen te stellen. In het begin was het moeilijk, want we waren toch een beetje aan het zoeken. En iedereen had voor het seizoen voorspeld dat we hoog gingen eindigen. Tegen Zulte Waregem moesten we altijd winnen en tegen Brugge hadden we meer verdiend. 

Wat hebben jullie aangepast?

We beseften dat we niet altijd het mooiste voetbal moesten brengen, maar soms ook resultaatgericht moesten spelen. Onder druk plooiden we soms. Met Eli (Coulibaly, nvdr.) hebben we een heel sterke spits en daar moesten we meer gebruik van beginnen maken. Dat doen we nu ook.

Was de wedstrijd tegen Standard een referentiematch?

We vonden op het juiste moment de drive na die twee tegengoals in de tweede helft. Na Brugge hadden we eigenlijk al het gevoel dat niemand in België ons echt kon wegspelen. 

Na de 9 op 9 is het hier helemaal omgeslagen?

Het vertrouwen is heel groot nu. Dit weekend tegen Kortrijk kunnen we bij winst een hele stap voorwaarts zetten en in de linkerkolom komen. Anders blijven we hangen en we willen de aansluiting met de subtop niet missen.

Jij hebt twee schitterende goals gescoord.

Ik heb altijd al een goede trap gehad. Vrije trappen zijn ook wel mijn sterkte. Die tegen Standard ging er niet in, maar er werd wel uit gescoord. Dat doet me wel deugd.

Trap je wel genoeg op doel?

(lacht) Misschien moet ik dat wel wat meer doen ja. De coach zegt me dat ook, maar in het begin gaat het ook altijd makkelijker dan op het einde. Fysiek is het dan lastiger geworden om aan de zestien te geraken. Daar moet ik aan werken, want van aan de zestien of er net iets buiten kan ik heel gevaarlijk zijn.

Heb je de wedstrijd van PSV gezien?

Niet live, maar ik volgde het scoreverloop wel. Het zal er daar nu wel heet aan toe gaan, want als PSV veel spelers haalt, wordt er ook veel verwacht.

Jullie hebben al tegen Club en Anderlecht gespeeld. Wie was de sterkste?

Moeilijk, want tegen ons waren ze alletwee niet op hun best. Maar Anderlecht maakte organisatorisch toch meer indruk op mij. Ik denk dat zij toch de sterkere ploeg hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties