Huybrechts: "Ach elke commentator komt eens te laat"

Christophe van den Boom
| 66 reacties
Huybrechts: "Ach elke commentator komt eens te laat"
Foto: © SC

De wedstrijd van KRC Genk tegen KV Mechelen werd op Sporting Telenet pas na elf minuten van commentaar voorzien. Verslaggever Carl Huybrechts stond naar eigen zeggen in de file en relativeert zijn fout: "Ach iedereen komt minstens één keer per week te laat op zijn werk."

Bij aankomst in de Cristal Arena van Genk hoorde Huybrechts de scheidsrechter de wedstrijd op gang fluiten. Exact elf minuten en dertig seconden na affluiten kregen de Telenet-kijkers zijn stem te horen.  “Door een ongeval op de E313 in Herentals-Oost stond ik drie kwartier stil”, verklaarde de commentator aan Sportwereld. “Ik zou een half uur voor de aftrap zijn gearriveerd, ware het niet dat vervolgens de snelweg van Lummen naar Genk volledig was afgesloten voor een alcoholcontrole. Resultaat: opnieuw bumperrijden.”

Huybrechts vindt dat er niet veel aan de hand is. “Iedereen komt minstens één keer per week te laat op zijn werk. En daarbij, elke commentator heeft dit al eens meegemaakt.”

De kritiek komt vooral van de collega’s, die vinden het niet kunnen dat de live-verslaggever te laat is. VRT-commentator Stef Wijnants is altijd een paar uur op voor de aftrap in het stadion. “Dan heb ik de tijd om trainers te spreken, de opwarming te volgen en de geluidslijnen te testen. Ik heb nooit de aftrap gemist. Op tijd komen, hoort bij de job”, reageerde hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties