Anderlecht dient geen klacht in

Tomas Taecke
| 146 reacties
Anderlecht dient geen klacht in
Foto: © SC

Daags na de ophefmakende Clasico op Sclessin meldt Anderlecht dat de club geen klacht zal indienen voor de incidenten die zich tijdens de partij tegen Standard hebben voltrokken. Paars-wit veroordeelt wel de wedstrijdomstandigheden en rekent op een krachtig signaal van de Voetbalbond.

Anderlecht heeft via een persmededeling gereageerd op de ongeregeldheden die gepaard gingen met de partij Standard-Anderlecht op zondag 7 oktober. Over de wedstrijd, die meerdere keren werd stilgelegd door het gedrag van de thuisaanhang, wil voorzitter Vanden Stock het volgende kwijt:

"RSC Anderlecht veroordeelt de omstandigheden waarin de wedstrijd zondag heeft moeten plaats vinden. "De onaanvaardbare incidenten hebben niets met topsport en voetbal te maken. De wedstrijd heeft ook het imago van het profvoetbal in België geschaad, zowel in binnen- als buitenland. De incidenten hebben ook het wedstrijdverloop beïnvloed".

"Het bestuur en de spelers van RSCA hebben desalniettemin beslist om geen klacht neer te leggen. De club eerbiedigt en onderschrijft sinds vele jaren de wetten van de verschillende instanties waar RSCA lid van is. Deze hebben kunnen zien wat er gebeurde. Daarom hoopt de club dat zij krachtig zullen reageren opdat het professioneel voetbal van dit land niet gegijzeld zou worden door een minderheid die de sport alleen maar schade wil toebrengen".

Eerder besliste de KBVB dat Standard voor de Geschillencommissie van het Betaald Voetbal moet verschijnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties