Wilmots: "Ik wil diepgang van de flanken"

Wilmots: "Ik wil diepgang van de flanken"
Foto: © SC

Bondscoach Marc Wilmots laat (bijna) niet in zijn kaarten kijken voor de wedstrijd tegen Servië. Alhoewel hij de verdediging al bijna volledig prijsgaf is ook Axel Witsel zeker van een basisplaats. En die kan volgens Wilmots overal spelen.

Johan Walckiers in Anderlecht

Wilmots beklaagde zich na Servië over het gebrek aan diepgang bij zijn ploeg. Nacer Chadli zou daar een oplossing voor kunnen bieden. "Ik heb verschillende oplossingen daarvoor in de ploeg. Maar het hangt allemaal af van het systeem dat we spelen. Ik wil diepgang van de flanken, maar ook centraal. Sommige spelers hebben echter liever de bal in de voet en dat verander je niet zo makkelijk. Dat zit in hun natuur. Ik vraag dat ook aan Dembélé om dat te doen. Dat is een werkpunt. Waar ik wel blij mee ben is dat de organisatie er staat", aldus Wilmots.

Bij Servië komt het gevaar ook van stilstaande fases. Aleksandar Kolarov, de levensgevaarlijke linksachter, geeft alle vrije trappen. "We mogen niet te veel fouten maken rond de dertig meter van ons doel", maakte Wilmots er zich met een grapje vanaf. "Ze hebben veel technische spelers. Ik focus mij niet op Servië, wij hebben ook kwaliteiten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties