Strootman: "Oranje niet meer dat van 2010"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Strootman: "Oranje niet meer dat van 2010"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin Strootman, vrijdag aanvoerder van Nederland tegen Andorra, geeft toe dat Nederland aan kwaliteit ingeboet heeft tegenover 2010. "We moeten dit verlies aan kwaliteit opvangen door op met ons hart te spelen."

Strootman is onder van Gaal een belangrijke speler geworden bij Oranje. Vrijdag zal hij tegen Andorra zelfs de jongste kapitein ooit zijn na de blessure van Sneijder. Hij geeft toe dat Nederland minder sterk is dan vroeger.

"We hoeven er geen doekjes om te winden dat Oranje in Zuid-Afrika extreem goed was. Een paar spelers die tot de absolute top van Europa behoorden, zijn er nu niet meer bij. We hebben nu wel jongens die eraan komen, maar nog niet zo ver zijn", aldus Strootman tegen de Telegraaf.

Hij wil het verlies aan klasse compenseren door op karakter te spelen: “Ik denk dat we door met ons hart te spelen een deel van het kwaliteitsverlies kunnen compenseren. Al moeten we dat ook niet overdrijven. De nu ervaren spelers waren vier jaar geleden ook nog niet de sterren die ze nu zijn. Het WK is pas over twee jaar. Dan moeten we zorgen dat we top zijn."

Strootman wil niet te lang stilstaan bij het zwakke spel in de overwinning tegen Turkije: “Over een paar weken weet niemand meer hoe die 2-0 tot stand kwam. Als we Andorra verslaan, teken ik ook tegen Roemenië voor zo’n overwinning. In de wedstrijd tegen Turkije stond er veel druk op de ketel. We hadden de oefeninterland van België verloren, er waren veel nieuwe, jonge jongens en belangrijke spelers waren er niet bij.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties