Reactie De Bruyne: "Zocht niet speciaal Benteke"

De Bruyne: "Zocht niet speciaal Benteke"
Foto: © SC

'Kevin De Bruyne moet altijd in de ploeg staan'. Het is een gedachte die vrijdag al bij ons opkwam en die de middenvelder tegen Schotland gewoon onderstreepte. U mag het natuurlijk altijd met ons oneens zijn.

Johan Walckiers in Brussel

De Bruyne speelde een fantastische wedstrijd met als orgelpunt natuurlijk de voorzet vanuit stand die hij trapt naar zijn ex-maatje bij Genk, Christian Benteke. "Het was niet dat ik hem speciaal zocht, maar in die positie moet je de bal voor doel gooien. Toen hij vertrok wist ik wel dat hij goed ging en dat hij voorbij de keeper zou gaan. Maar Christian maakt het heel goed af", zei De Bruyne bescheiden.

Voor De Bruyne zou het wel eens het begin kunnen zijn van een heel lange tijd in de basis. "Dat kan allemaal snel veranderen. De volgende interland van belang is pas in maart, in die tijd kan er nog heel wat gebeuren. Ik moet nu gewoon genieten en niet gaan zweven. En dat geldt voor heel de ploeg."

Het duurde lang vooraleer België een gaatje vond in de verdediging van de Schotten. "Voor hetzelfde geld scoren we al in de eerste minuut. Maar we zijn ook niet echt nerveus geworden. Het liep goed en we hadden het gevoel dat we gingen scoren. Geen zenuwen nee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties