Reactie Kompany: "Ik wil dat de supporters gaan vieren"

Kompany: "Ik wil dat de supporters gaan vieren"
Foto: © SC

Wondermooie goal van Vincent Kompany gisteren op de Heizel. De kapitein betrok echter heel zijn ploeg in de lofbetuigingen na de wedstrijd. "We naderen de top", aldus The Prince.

Johan Walckiers in Brussel

Kompany scoorde amper twee minuten na Benteke de verlossende treffer voor de Duivels. En hoe! "Ik kreeg wat meer ruimte dan ik verwachtte en dus moest ik wel schieten", aldus de man die de bal tegen 110 km/u tegen de netten knalde. "Dat wist ik niet, maar ja, ik heb het geluk wel meer doelpunten gemaakt te hebben in mijn carrière. Dit is wel één van de mooiste."

Maar zijn eigen prestatie moest naar de achtergrond verdrongen worden. Zo hoort het ook bij een kapitein. "We hebben collectief heel sterk gespeeld", vond Kompany terecht. "We zijn geduldig gebleven. Nee, nerveus zijn we niet geworden. Het vertrouwen is er en we kunnen nog verbeteren. We naderen de top."

Voor Kompany is dit een verademing, want de 25-jarige verdediger van Manchester City zit nu al 8 jaar bij de nationale ploeg, maar nam nog aan geen enkel toernooi deel. "Ik leef voor deze ploeg. Ik heb de titel gewonnen met Manchester City, maar naar het WK gaan is één van de grootste objectieven van mijn carrière, een prioriteit. En daarvoor is deze hele groep nodig. Vandaag speelde Alderweireld, maar Gillet heeft ook al enorme dingen gedaan voor de ploeg. En wat gezegd van Thibaut? Eén bal moest hij pakken, maar wat voor één. Ik heb die save net nog eens bekeken. Ik begrijp nog altijd niet hoe hij die bal uit de winkelhaak haalt."

De volgende wedstrijden voor het WK zijn pas in maart. Toch ziet Kompany nog objectieven daarvoor. "De oefenwedstrijd tegen Roemenië is ook belangrijk. We kunnen dingen uitproberen en nog groeien. Maar wat ik nu echt wil is dat de supporters gaan vieren. Stevig vieren! Maar ik sta al met beide voeten op de grond. Twintig minuten na de wedstrijd was dat al. We hebben nog niets in handen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties