Interview D'Haene: "Voetjes op de grond"

Tomas Taecke
| 0 reacties
D'Haene: "Voetjes op de grond"
Foto: © SC

Karel D'Haene stond de voorbije zeven seizoenen na tien speeldagen nooit hoger geklasseerd dan vandaag. De stille kracht van Zulte Waregem laat zich in een gesprek met Voetbalkrant.com uit over de positieve evoluties aan de Gaverbeek.

Tomas Taecke in Waregem

De 32-jarige Karel D'Haene is inmiddels bezig aan zijn zevende seizoen bij Zulte Waregem. De Waregemnaar is enigszins verrast door de fantastische resultaten van Essevee, maar beseft ondertussen ook wat er moet gebeuren opdat de Zuid-West-Vlamingen nog een tijdje bovenin zouden kunnen meedraaien. De verdediger hoopt de kloof met concurrent Sporting Lokeren wat uit te diepen, ook al weet hij dat er zaterdag niet zomaar één of ander primitief elftal over de vloer komt.

"Lokeren is een heel sterke ploeg die sowieso nog zal stijgen in het klassement. Met De Ceulaer hebben ze hun sterkhouder verloren, dat zie je ook aan zijn prestaties bij Racing Genk. De beste speler die vaak het verschil maakt, zie je niet graag vertrekken. Ons overkwam hetzelfde toen Berrier destijds vertrok. Los daarvan beschikken zij over een degelijk elftal waartegen het zeker niet eenvoudig zal zijn. Vorig seizoen hielden we elkaar goed in evenwicht met vier gelijke spelen als gevolg".

Karel D'Haene liep er al bij toen Essevee de beker won en vervolgens Europees hoge ogen gooide. De centrale verdediger kon van dichtbij waarnemen wat er zich de voorbije jaren heeft afgespeeld aan de Gaverbeek en is dan ook hoopvol gestemd over de nabije toekomst.

"Het is voor mij uniek om met Zulte Waregem op de tweede plaats te staan. Bij Trabzonspor draaiden we doorgaans bovenin mee, maar daar lagen de ambities anders. Dit seizoen gingen we zonder grote verwachtingen van start. We wilden alleen maar beter doen dan vorig seizoen en staan nu na tien matchen na Club Brugge op de tweede plaats. Het is een verrassing, maar het is zeker niet gestolen. We hebben wat geluk dat bijvoorbeeld Anderlecht veel punten verliest, maar uiteindelijk hoeven we enkel maar naar onszelf te kijken".

"We beschikken over heel wat kwaliteiten en zijn een stuk sterker dan vorig seizoen. Ons team bestaat uit veel meer dan de elf jongens die aan de aftrap verschijnen. Er zijn heel veel jonge gasten die fantastisch presteren en de groep klit uitstekend aan elkaar. Ik denk dat we stilaan aanleunen bij de ploeg met onder andere Roelandts, Matton en Nfor in de rangen, die enkele seizoenen geleden vijfde en zesde werd. Wel is er nu iets minder ervaring in de ploeg en weet ik niet hoe we met een mindere periode zullen omgaan. Op zich hoeft dit geen probleem te zijn, maar dat moeten we eerst maar eens aan den lijve ondervinden".

D'Haene zorgt samen met Davy de Fauw achterin voor een stevige brok maturiteit en ervaring. De Kortrijkzaan is ervan overtuigd dat hij samen met zijn collega de jonge spelersgroep heel wat realisme kan bijbrengen.

"Samen met Davy achterin, maar ook met Frank (Berrier red.) en Mbaye (Leye) proberen we de voetjes wat op de grond te houden. We hebben best al wat meegemaakt en zorgen ervoor dat niemand begint te zweven. Ik moet wel toegeven dat de mentaliteit bij de jongeren fantastisch is. Ook al zijn ze jong, niemand loopt naast zijn schoenen. We staan op de tweede plaats maar zijn daar niet echt mee bezig. Veel van de jonkies zijn eigenlijk al betrekkelijk rijp, misschien komt dat door de internationale verplichtingen. Ze moeten nog veel bijleren, maar spelen al bijzonder realistisch voetbal".

Essevee wou vooral een rustig seizoen doormaken, maar is straks misschien genoodzaakt de ambities wat bij te stellen. D'Haene ontkent vooralsnog dat PO1 mislopen een enorme ontgoocheling zou zijn.

"We staan tweede, maar als je enkele keren verliest kan het snel gaan. We staan nu ook hoger geklasseerd dan onze kwaliteiten toelaten, waarmee ik bedoel dat de G5-clubs na dertig speeldagen op papier eigenlijk bovenaan moeten staan. Wél is het zo dat we onze concurrenten in het oog houden en bijvoorbeeld zaterdag de kans krijgen om de kloof met Lokeren te vergroten. Wanneer we straks eventueel een gooi doen naar PO1, denk ik dat zij één van de opponenten zullen zijn. Op dit moment staat die club verder dan ons. Voetballend staan ze minstens even ver, maar ze hebben veel meer ervaring en kracht. Ook KV Kortrijk en KV Mechelen en zelfs Beerschot zie ik straks wel meestrijden voor een plaats in PO1", aldus de immer nuchtere Karel D'Haene.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties