Sol Campbell wil strengere straffen op racisme

Koen Schaaphok
| 3 reacties
Sol Campbell wil strengere straffen op racisme
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voormalig Engels international Sol Campbell roept de Europese de de UEFA op om racisme in het voetbal te bestraffen met puntenvermindering. Stukken efficiënter dan het blijven uitdelen van boetes volgens de Engelsman, voor wie het laatste racisme-incident in Servië de druppel is.

De 38-jarige Sol Campbell werpt zich inmiddels al een tijd op als fervent voorvechter van strengere bestraffing van racisme in het voetbal. Het staaltje voetbalracisme dat getoond werd in de kwalificatiewedstrijd tuseen de beloftenploegen van Engeland en Servie raakt de ex-prof persoonlijk. Zowel als kleurling als Engelsman. “Die wedstrijd was een ramp. Er was blijkbaar geen enkele controle over de fans door officials. Danny Rose werd de hele wedstrijd geviseerd: van oerwoudgeluiden tot zelfs het werpen van stenen. Ik vond het misselijkmakend. Ik had medelijden met die kerel en zijn ploegmaats, net zoals ongetwijfeld iedereen die bij de Engelse ploeg betrokken was”, volgens Het Nieuwsblad.

Puntenaftrek

De voormalige speler van o.a. Tottenham Hotspur en Arsenal pleit dan ook voor strengere straffen voor landen die racisme op het veld laten begaan. “Volgens mij moet de Uefa gewoon punten beginnen aftrekken. Als landen zich een tijdje niet meer kwalificeren voor toernooien zullen ze het wel beginnen voelen”, aldus Campbell, die eraan toevoegt echter geen vertrouwen te hebben in de UEFA en de FIFA. “Ik zou graag zien dat de UEFA of de FIFA hier iets aan zouden doen, maar ik geloof er eerlijk gezegd niet in. Servië zal hiervoor niet verantwoordelijk worden gesteld.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties