Woluwe winnaar periodetitel, kaartenfestijn in Borinage

Koen Schaaphok

In de tweede klasse heeft WS Woluwe de periodetitel gewonnen. Een 0-3 overwinning bij Heist was voldoende voor het felbegeerde ticket voor de eindronde. Ook de naaste achtervolgers maakten geen fouten.

Heist – WS Woluwe 0-3

Heist bleek voor WS Woluwe geen al te groot obstakel. Bij de rust stond de 0-3 eindstand al vast. De club liet voor de wedstrijd al verstaan voor de prijzen te willen spelen en de relatieve makkelijke overwinning van Woluwe liet verstaan dat de periodetitel voor het grijpen was. Doelpunten van Yagan, Dessaer en Rodrigo Oliveira beslisten het duel al voor de rust. Door de winst van Woluwe maakten Boussu-Dour en Westerlo dan ook geen kans meer op de overwinning in het klassement.

Boussu Dour – Westerlo 0-1

Boussu Dour en Westerlo vochten samen een topper uit op zondag. In de eerste helft regende het kansen voor beide ploegen. Het spel golfde heen en weer en het mocht een mirakel zijn dat er bij de rust nog niet gescoord was. De tweede helft blonk uit in kaarten. Boussu Dour moest met tien verder na een tackle van Mourabit op Trenson. In de 67ste minuut maaide Vendenbergh de bal langs Bart Goor en de veteraan twijfelfde geen moment: 0-1. Kort daarna kreeg Schuermans een tweede gele kaart na een overtreding op Koffi en was het qua spelers weer gelijk. Westerlo kwam nog dicht bij de 0-2 maar de partij leverde verder alleen nog maar kaarten op. Rood voor Robell, Geel voor Vandenbergh en Cools.