Stap dichter bij doellijntechnologie

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Stap dichter bij doellijntechnologie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Doellijntechnologie komt alweer een stap dichterbij. Na vele tests keurde de wereldvoetbalbond FIFA twee systemen goed. Hawk-Eye en GoalRef kunnen hun producten dus wereldwijd introduceren.

Toestanden zoals de niet toegekende goal van Lampard tegen Duitsland op het WK in Zuid-Afrika zullen binnenkort tot het verleden behoren. FIFA gaf licenties aan zowel GoalRef als Hawk-Eye, zo staat te lezen op de website van de wereldvoetbalbond. Beide systemen werden de afgelopen maanden uitvoerig getest.

Hawk-Eye is reeds bekend in het tennis, de spelers kunnen dan een challenge aanvragen als ze het niet eens zijn met een beslissing van de lijnrechter. Via camera's kijkt men dan of de bal wel degelijk buiten is of niet.

GoalRef werkt met een chip in de bal. Die registreert of de bal over de lijn gegaan is of niet. De eerste officiële wedstrijden waar het systeem getest zal worden vinden plaats op de Wereldbeker voor clubs in Japan.

Indien het systeem in een stadion geïnstalleerd wordt, moet een onafhankelijke instelling het komen testen vooraleer het gebruikt mag worden in een officiële wedstrijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties