Vier leiders Standard revolteren tegen ontslag Jans

Vier leiders Standard revolteren tegen ontslag Jans
Foto: © SC

Het leek wel op regelrechte muiterij gisteren in Standard. De vier kopstukken van de kleedkamer kwamen gezamelijk aankondigen dat ze niet akkoord zijn met het ontslag van Ron Jans.

Laurent Ciman, Sébastien Pocognoli, Réginal Goreux en Jelle Van Damme namen op een rijtje plaats achter de tafel voor de pers. "Wij, de spelers, vinden het jammer dat Ron Jans ontslagen is. Voor ons was hij een goede coach. Wij zijn niet akkoord met zijn ontslag. We denken er anders over dan de directie. De spelers stonden allemaal achter de trainer en dat maakt zijn ontslag des te moeilijker voor ons. We willen Ron ook bedanken.", aldus Jelle Van Damme in HBvL.

Volgens de spelers is het geen slimme zet van het bestuur om Jans aan de deur te zetten. Regelrecht tegen de mening van bestuur en voorzitter in. Ze maakten dat ook duidelijk aan Roland Duchâtelet en Jean-François De Sart. "Ja, en ik heb er misschien zelfs nog een schepje bovenop gedaan", aldus Van Damme. "Voor ons was er geen discussie. Iedereen stond nog achter de coach. Al is zijn ontslag ook onze verantwoordelijkheid. Als we de wedstrijden die we niet hoefden te verliezen, hadden gewonnen, dan was hij nu nog onze trainer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties