'Mircea Rednic nieuwe trainer Standard'

Koen Schaaphok
| 22 reacties
'Mircea Rednic nieuwe trainer Standard'
Foto: © SC

De Roemeen Mircea Rednic zou volgens de Roemeense pers op het punt staan om de ontslagen Nederlander Ron Jans op te volgen als trainer van Standard. Rednic verklaarde volgens Roemeense media dat hij zaterdag zijn contract zou ondertekenen in Luik.

Mircea Rednic zou vrijdag na de overwinning van zijn club Petrolul Ploiesti tegen Brasov zijn ontslag hebben gegeven vanwege concrete Luikse interesse. De oefenmeester sprak duidelijke taal richting de Roemeense media. "Zaterdag ben ik in Luik om mijn contract bij Standard te bespreken. Momenteel heb ik nog niets ondertekend", aldus de ex-verdediger van de Rouches.

Droom

Florian Walter, voorzitter van Petrolul, schiep duidelijkheid voor de geruchtenmolen. "Vrijdagochtend vertelde Rednic me dat hij een concreet aanbod van Standard op zak had. Ik had hem graag nog wat langer als coach gehouden, maar ik weet dat dit zijn droom is en wil hem dan ook niet tegenhouden", aldus Walter volgens HLN.


De 50-jarige Mircea Rednic speelde als verdediger bij de Rouches van 1991-1996 en veroverde met Standard de Beker van België. Sinds 2000 is hij trainer in zijn vaderland. Hij heeft twee Roemeense titels op zijn naam staan. Met Rapid Boekarest in 2003 en met Dinamo Boekarest in 2007.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties