Cercle kiest wellicht voor Demol

Tomas Taecke
| 17 reacties
Cercle kiest wellicht voor Demol
Foto: © SC

Cercle Brugge zal Stéphane Demol donderdag met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid voorstellen als nieuwe hoofdtrainer. Voetbalkrant.com weet dat de vereniging de partij tegen Beerschot onder leiding van Staelens wil afwachten vooraleer het nieuws wereldkundig te maken.

Tomas Taecke in Brugge

Stéphane Demol zal de ontslagen Bob Peeters hoogstwaarschijnlijk opvolgen als coach van Cercle Brugge. Nadat het bestuur van groen-zwart dinsdag een uitgebreide meeting had met de gewezen speler van Cercle, is de 46-jarige vrije coach de topkandidaat om bij de vereniging aan de slag te gaan. Ondertussen werd Branko Karacic afgeserveerd en lijkt Glen De Boeck, met wie vandaag wel nog onderhandeld werd, niet opnieuw in de gratie van het volledige Cercle-bestuur te vallen.

Groen-zwart wil de nieuwe hoofdtrainer donderdag voorstellen. In de aanloop van de thuiswedstrijd tegen Beerschot hopen de betrokken partijen alles rond te krijgen. De mogelijkheid bestaat dat, indien geen consensus wordt bereikt, Glen De Boeck toch weer op het voorplan verschijnt. Ook wil de Cercle-top eerst Lorenzo Staelens aan het werk zien om op die manier ook de interim-hoofdtrainer een kans te geven.

Stéphane Demol voetbalde in het seizoen 1993-1994 zes maanden voor Cercle en kwam als speler ook uit voor onder andere Anderlecht, FC Porto en Standard. Als coach was hij aan de slag bij KV Mechelen, Charleroi en FC Brussels en waagde hij zich ook aan avonturen in Griekenland en Cyprus.

De supporterschare zal betreuren dat het Kroatische boegbeeld van groen-zwart niet als coach aan de slag kan bij de Brugse vereniging. Branko Karacic vormde in de jaren negentig samen met drievoudig topschutter Josip Weber een tandem die jarenlang hoge ogen gooide. De coach, die de voorbije seizoenen vooral in eigen land aan de slag was, werd eerder ook genoemd als opvolger van gewezen AA Gent-coach Trond Sollied.

Cercle denkt ook aan Glen De Boeck, maar vooral erevoorzitter Frans Schotte - en ook andere bestuursleden - zien op tegen een tweede ambtstermijn van de Antwerpenaar. Beide partijen gingen destijds niet als beste vrienden uiteen en dat blijkt deze week nog steeds een struikelblok te zijn binnen de bestuurskringen.

Nadat Karacic is afgevallen, wijst alles erop dat Stéphane Demol de nieuwe coach van Cercle wordt. Een welingelichte bron meldde aan Voetbalkrant dat de zaak zo goed als beklonken is. Tenzij het bestuur van groen-zwart nog terugkomt op de beslissing of een wit konijn uit zijn hoed tovert, wordt de gewezen speler van de vereniging in de loop van donderdag gepresenteerd als nieuwe oefenmeester.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties