Interview Clement: "Belangrijkere dingen dan het resultaat"

Tomas Taecke
| 39 reacties
Clement: "Belangrijkere dingen dan het resultaat"
Foto: © SC

Philippe Clement blikte woensdagvoormiddag vooruit op de Europese opdracht tegen het gerenommeerde Newcastle. De interim-coach benadrukte dat de groepsgeest, passie en het opdoen van vertrouwen veel belangrijker zijn dan het resultaat tegen de Noord-Engelse topclub.

Tomas Taecke in Brugge

Boegbeeld Philippe Clement staat donderdagavond voor zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van blauw-zwart. De interim-coach was jaren aanvoerder van de Brugse club en vindt dat zijn huidige taken die van destijds als kapitein benaderen.

"Zo heel veel is er niet veranderd", wist de gewezen middenvelder van blauw-zwart. "Ik voel me goed in deze rol en ben totaal niet zenuwachtig. Ik moet de jongens aansporen en sturen, maar als aanvoerder van Club was dit ook zo. Net als nu moest ik mijn verantwoordelijkheid opnemen en meedenken voor Club Brugge".

"Met de evoluties en perspectieven in de poule ben ik echt niet bezig. Dit is een wedstrijd die apart staat en waarin we vertrouwen willen tanken, in blok strijden en passie op de grasmat leggen. Zoals ik gisteren ook zei mogen de spelers blij zijn met dit publiek. Als zij deze gegevens op het veld zien, staan zij onvoorwaardelijk achter de spelers. En natuurlijk gaan wij op zoek naar een resultaat, alleen zijn de opgenoemde factoren donderdagavond absoluut een vereiste".

De veelbesproken slechte eindspurt van Georges Leekens ging gepaard met een gebrek aan vertrouwen en eenheid in de spelersgroep. Clement wil de spelers op dit moment niet overladen met informatie en tactische info, maar hoopt integendeel de hoofden zo snel mogelijk vrij te maken.

"Het is mijn bedoeling om de spelers opnieuw scherp te zetten. Het heeft geen zin om hen heel veel bij te brengen. We moeten de hoofden leegmaken en niet volproppen met andere dingen. Het voornaamste is dat we morgen een reactie zien en als groep op het veld verschijnen".

"Mijn puzzel is op dit moment niet af. We trainen in de namiddag en er kan nog veel gebeuren. Trickovski heeft last aan de hamstrings na zondag. Hij keerde terug onder moeilijke omstandigheden en is genoodzaakt het rustig aan te doen. Refaelov is fit, maar de wedstrijd tegen Newcastle komt te vroeg. We moeten hem voorzichtig terug naar zijn beste niveau brengen", aldus Philippe Clement.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties