Interview Hoefkens: "Vertrouwen in elkaar is weg"

Tomas Taecke
| 60 reacties
Hoefkens: "Vertrouwen in elkaar is weg"
Foto: © SC

Aan de zijde van interim-coach Philippe Clement deed ook Carl Hoefkens daags voor de partij tegen Newcastle zijn zegje op de officiële persconferentie. De aanvoerder hoopt dat de spelers opnieuw in elkaar geloven en met veel passie de visie van Club Brugge op het veld vertalen.

Tomas Taecke in Brugge

Club Brugge staat voor een nieuw begin na het ontslag van Georges Leekens. Er is zeker geen man overboord maar de Europese opdracht tegen Newcastle en de competitiewedstrijd in het Astridpark zijn natuurlijk niet van de poes. Toch hoopt aanvoerder Carl Hoefkens dat de spelers morgen opnieuw als één hecht blok op het veld op zoek zullen gaan naar een resultaat.

"De fans willen passie en beleving zien en wij moeten erover waken dat dit ook zo zal zijn. Als we dit kunnen opbrengen kunnen wij in principe elk elftal aan. Aan de kwaliteiten van deze spelersgroep heb ik nooit getwijfeld. Alleen moeten we opnieuw geloven in elkaar, want dat vertrouwen was een beetje verdwenen".

"Dat niemand nog vertrouwen had in de coach wil ik niet geloven. Soms gaapt het tussen een coach en zijn spelers, maar ondanks de beweringen was dit niet het geval. Wel heeft ons vertrouwen een deuk gekregen, maar daar moeten we vanaf nu opnieuw aan werken".

Newcastle is met zeven punten groepsleider in groep D en kan in het Jan Breydelstadion zekerheid verwerven over de volgende ronde. Club Brugge heeft als derde één punt minder dan Bordeaux en moet absoluut winnen om uitzicht te behouden op een Europese lente.

"Newcastle komt om te winnen en dat kan in ons voordeel spelen. Samen met Bordeaux zijn we met zijn drieën aan elkaar gewaagd en dan is het belangrijk dat je de thuiswedstrijden wint. We verloren zowel in Bordeaux als in Newcastle dus moeten we de resterende partijen voor eigen volk in principe beiden winnend afsluiten. Newcastle heeft heel wat kwaliteiten, dus vanzelfsprekend zal dit zeker niet zijn", aldus Carl Hoefkens.

De partij wordt donderdagavond om 19 uur op gang gefloten in het Jan Breydelstadion.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties