Newcastle met veredeld B-elftal

Tomas Taecke
| 17 reacties
Newcastle met veredeld B-elftal
Foto: © SC

Newcastle United zal niet met zijn sterkste elftal aan de aftrap verschijnen in het Jan Breydelstadion. Naast de geblesseerde Demba Ba blijven ook Cabaye, Ben Arfa en Gutierrez uit voorzorg opzij.

Tomas Taecke in Brugge

Daags voor het Europa League-duel tussen Club Brugge en Newcastle liet de bezoekende coach in zijn kaarten kijken. Bovenop enkele blessures zullen een viertal beschikbare basisspelers niet aan de aftrap verschijnen.

Aanvaller Demba Ba (ex-Moeskroen) incasseerde een trap en is niet mee afgereisd naar Brugge. Zijn spitsbroeder en miljoenenaankoop Papiss Cissé is wel fit maar neemt plaats op de bank. Voorin zal Shola Ameobi geflankeerd worden door zijn broer Sammy en gewezen Mancunian Obertan.

Op het middenveld mag Cheick Tioté, die in twee seizoenen bij Anderlecht slechts vier keer in actie kwam, wat ritme opdoen nadat hij zondag tegen Liverpool geschorst was. Hij vormt de centrale driehoek met Vurnon Anita, overgenomen van Ajax, en het Burundese talent Bigirimana (19). De Franse international Cabaye krijgt rust en dat geldt ook voor Ben Arfa en Gutierrez. Die laatste twee zijn achtergebleven in Newcastle.

Santon, Williamson, Coloccini en Ferguson vormen de achterhoede. Coloccini werd zondag op het veld van Liverpool rechtstreeks uitgesloten en hoeft dus niet gespaard te worden voor de volgende competitiematch. In doel staat niet Oranje-international Tim Krul, maar wel zijn doublure Robert Elliot.  

Newcastle United: Elliot - Ferguson, Coloccini, Williamson, Santon - Tiote, Bigirimana, Anita - Shola Ameobi, Obertan, Sammy Ameobi.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties