Interview Pardew: "Club verloor tactisch brein"

Tomas Taecke
| 37 reacties
Pardew: "Club verloor tactisch brein"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Newcastle-manager Alan Pardew sprak op de voorbeschouwende persconferentie in het Jan Breydelstadion enkele mooie woorden over Georges Leekens. De 51-jarige oefenmeester zou overigens verrast zijn als zijn team in Brugge de kwalificatie voor de volgende ronde al weet veilig te stellen.

Tomas Taecke in Brugge

Samen met Tim Krul blikte manager Alan Pardew woensdagmiddag vooruit op het Europese duel tegen Club Brugge. Newcastle kan donderdag zekerheid verwerven over kwalificatie voor de volgende ronde, maar de coach van The Magpies zou verbaasd zijn mocht dat in Brugge gebeuren.

"In de heenwedstrijd hebben we de kracht van dit Club Brugge gevoeld", vertelde Pardew aan de verzamelde Britse en Belgische pers. "Ik zou verrast zijn mochten we ons donderdag kwalificeren. Het wordt bijzonder moeilijk om hier met de zege aan de haal te gaan".

De ontslagen Georges Leekens heeft in Noord-Engeland blijkbaar een onvergetelijke indruk gemaakt. Pardew was vol lof over zijn collega, die vorige zondag na de thuisnederlaag tegen Zulte Waregem afgevoerd werd.

"Ik bewonder Leekens en vind het spijtig dat hij moest opstappen. Anderzijds ben ik blij dat hij er niet meer is om het team te leiden. Leekens is een tactisch brein dat niet langer aanwezig is. Dit kan in ons voordeel spelen", aldus Pardew.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties