Interview Clement: "Vooral tactisch getraind"

Tomas Taecke
| 3 reacties
Clement: "Vooral tactisch getraind"
Foto: © SC

Na zijn vuurdoop als T1 van Club Brugge richt interim-coach Philippe Clement zijn vizier op Anderlecht. Met het hoopgevend resultaat tegen Newcastle in het achterhoofd wil blauw-zwart de lijn zondag in het Astridpark doortrekken.

Tomas Taecke in Brugge

Een punt tegen Newcastle en vooral de prestatie van donderdagavond geven Club in de aanloop naar de kraker tegen Anderlecht toch een dosis vertrouwen. Dat de drie punten te grabbel gegooid werden, neemt men er bij het felgeplaagde blauw-zwart in de huidige omstandigheden erbij. Philippe Clement zal ook zondag in het Astridpark de troepen leiden, tenzij de directie van blauw-zwart alsnog met een witte merel komt aandraven.

"Ik hoef de spelers niet op het belang van deze wedstrijd te duiden", wist Clement vrijdag op de persconferentie. De competitiematch in Anderlecht is doorgaans de moeilijkste voor Club maar daar schuilt net de uitdaging. Het is jammer dat Hoefkens en Donk onbeschikbaar zijn. Vooral in de coaching en de duelkracht zullen we hen missen. Zeker wanneer Van Den Brom zondag het duo De Sutter-Mbokani de wei zal insturen. Wij moeten ons niet aanpassen maar we kijken wel naar de sterke punten van de tegenstander. Ik hoop dat ze de zege tegen Zenit goed gevierd hebben (lacht)".

"Tegen Newcastle hebben we de eerste stap naar boven gezet. De manier waarop de jongens vandaag binnenkomen staat in schril contrast met die van maandag. De hoofden moeten nu ook niet meer vrijgemaakt worden. Je ziet duidelijk dat de spelers meer ontspannen zijn. Deze week hebben we vooral tactisch getraind. Via powerpoint en het bord heb ik hen veel dingen bijgebracht. Ik probeer hen duidelijk te maken wat er van hen in bepaalde situaties verwacht wordt. Of dit onder Leekens niet gebeurde? Ik was nooit aanwezig tijdens de tactische bespreking dus daarover kan ik niet oordelen".

Terwijl blauw-zwart op zoek is naar een nieuwe coach, ontfermt Clement zich over de spelersgroep. De gewezen verdediger van blauw-zwart voelt zich goed in deze rol, ook al is er voor hem weinig of niets veranderd.

"Ik voel mij niet echt een T1 maar eerder iemand die de jongens moet helpen en begeleiden. In se is er weinig verschil met hetgeen ik doe als beloftentrainer of vroeger deed als speler. Vannacht bekeek ik bijvoorbeeld de beelden van de wedstrijd maar dat deed ik vroeger als speler ook. Het enige verschil is dat ik nu wel beslissingen neem. Of ik mijn licht opsteek bij Leekens? Hij stuurde mij een sms voor de wedstrijd tegen Newcastle, maar verder heb ik hem niet gesproken".

"In vergelijking met donderdag spelen we zondag een uitwedstrijd. Dat is toch anders dus moeten we ons daarop instellen. De supporters hebben donderdag ook een grote rol gespeeld. Het is kort dag dus we hebben niet veel tijd om te recupereren. Zaterdag gaan we na de training op afzondering, maar dat heeft vooral met het aanvangsuur van de wedstrijd te maken", aldus Philippe Clement.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties