Interview Peeters: "Van der Bruggen benadert Thijs het meeste"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Peeters: "Van der Bruggen benadert Thijs het meeste"
Foto: © SC

Na de vermoeiende zege na strafschoppen tegen Lokeren in de beker moet Gent vanavond opnieuw aan de bak. Het gaat op bezoek bij OH Leuven. Bob Peeters blikte vooruit en had lof voor Hannes Van der Bruggen.

Sander De Graeve in Gent

AA Gent gaat straks op bezoek bij OH Leuven. Het heeft wel de vermoeiende bekermatch tegen Lokeren in de benen: "Ik heb op training niet echt tekenen van vermoeidheid gezien", aldus Bob Peeters. "We hebben natuurlijk erg licht getraind en de groep wordt ook fitter."

"Een training kan je ook niet vergelijken met een wedstrijd. We zullen in Leuven wel zien of de vermoeidheid een rol zal spelen. Als professionele voetballer moet je toch om de drie dagen een match kunnen spelen. Het hangt ook van wedstrijd tot wedstrijd af hoe vermoeid je raakt. Wij moeten proberen de tegenstrever af te matten, niet omgekeerd."

Van der Bruggen: vista en snelheid van uitvoering

Bob Peeters blikte ook tevreden terug op de wedstrijd van woensdag: "We hebben betere combinaties op de mat gelegd en minder gelopen met de bal. Alleen in de eindfase waren we iets te slordig. Het elftal stond er en de organisatie was goed, we hebben Patosi en Leko volledig geneutraliseerd."

De oefenmeester van Gent had ook lof voor Hannes Van der Bruggen: "Hij benadert Bernd Thijs het meest. Hij is heel belangrijk nu we van een verdedigende driehoek naar een aanvallende gingen. Van der Bruggen heeft vista en snelheid van uitvoering, heel belangrijk op die positie."

Kaart Maréval

Hij was wel niet tevreden over de gele kaart die de jonge middenvelder pakte tegen Lokeren: "Die was vermijdbaar. Als Hannes de bal gewoon naar Melli speelt, is er geen probleem. Nu draaide hij te veel en kwam in de problemen. Ik ben voor 99% tevreden van Hannes."

"Die kaart van Maréval was overigens ook vermijdbaar (Peter Maes zag een kaart van Maréval die er niet was)", aldus Peeters al lachend. "Ik dacht eerst ook dat ik iets gemist had. Ik vroeg het aan Manu maar die wist helemaal niets meer." Peeters had Manu Ferrera namelijk per ongeluk knock-out geslagen bij het vieren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties